Foto galerija A. Lange & Söhne satova

dragon

New member
A. Lange & Söhne kao jedan od vrhunskih proizvođača luksuznih satova sigurno zaslužuje jednu ovakvu temu. :)

Za početak, par slika Zeitwerk modela i prelepog L043.1 kalibra.

A. Lange & Söhne Zeitwerk

pictures courtesy of P.Chong - link

pictures courtesy of P.Chong

Zaista su umetnici, vrhunski rad nema sta :congrats:
Ni dan danas mi nije jasno zasto ga nisam stavio u prvih 5 u temi top 5 proizvodjaca satova :dontknow: , ali po mom misljenju zasluzuje da se nadje u TOP 3!

Umetnost je stvarno prava rec za ovo sto radi A. Lange! Meni je prvi iz serijala model: A. Lange & Söhne Zeitwerk
mozda najlepsi od svih.

A. Lange & Söhne Pour le Mérite

izvor
als_712_050_milieu_a4.jpg

als_702_025_front_a4.jpg

als_702_025_rs_a4.jpg

als_l903_0_front_a4.jpg

Tourbograph1ACAGEweb.jpg
als_l903_0_rs_a4.jpg

Last edited:
Simo ovo je onaj sto smo trebali da pazarimo ti i ja pre par meseci ali nam Milan nije odobrio onaj bezpovratni kredit... :bebored:

Salu na stranu ovi ljudi su stvarno umetnici! :blink:

Kad smo već kod "Pour le Mérite" kolekcije, evo jedan zanimljiv model koji je predstavljen na SIHH 2011...

Richard Lange Tourbillon "Pour le Mérite"
- link

pictures by P.Chong - link

Kao i kod svih velikih proizvođača, pravo savršenstvo se krije iza brojčanika...

A. Lange & Sohne Grand Saxonia Automatik i kalibar L921.2 SAX-0-MAT

Ćut', bre :D , ja sam to pre nekoliko dana gledao uživo (i ostavio par fotki na temi Uslikao, ovekovečio), ali se i dalje sećam kako mi je pritisak rastao kada sam ih gledao u izlogu. Jedan vremešni čikica časovničar, koji prodaje i popravlja satove, otvorio mi je da vidim jedan sličan mehanizam na satu iste marke koji je popravljao, kao i neku staru doxu. Još se žderem što u tom trnutku nisam imao aparat da ih uslikam, a izgledali su fenomenalno.

Pa Neso u takvim situacijama moze i telefon da posluzi
Mada moram priznati da sam i ja propustio dve dobre prilike da uslikam uzivo A. Lange-a :(
A i gde covek da misli na slikanje, kada gleda ovu "lepotinju" :)

Eh, evo kako se pokazao telefon...
16062011086.jpg
Doduše, ovo nije baš toliki offtopic, jer je Aristo nemačka firma :D

Back