Fotografije satova iz vase kolekcije!

Re: Reklamni sat - Rofix

Evo par fotografija skx781k :)

Attachments

• sat1.jpg
    sat1.jpg
    168.5 KB · Views: 183
  • sat3.jpg
    sat3.jpg
    159.7 KB · Views: 179
  • sat9.jpg
    sat9.jpg
    236.2 KB · Views: 171
  • sat8.jpg
    sat8.jpg
    237 KB · Views: 168
  • sat7.jpg
    sat7.jpg
    219 KB · Views: 162
  • sat6.jpg
    sat6.jpg
    243.9 KB · Views: 198
  • sat5.jpg
    sat5.jpg
    218 KB · Views: 164

Nešo, dobraaaaa, mislim si da si i ti "kuvan" s fotografijom......tako samo svi mi poceli, da se "igramo" :thumbsup:

Fotka Breitlinga (prijatelj se ponovio ne ja, šmrc:() ali sam ga fotografirao a slika ide zna se...

IMG_0154.JPG

Super je ovaj Jlc! Koji je promjer kućišta?

Last edited by a moderator:
8b3893f7e36d7fc0820fd2f84767ef43.jpg

13b4360dae44412668f42b35080535d4.jpg

uploadfromtaptalk1427027877555.jpg

Last edited by a moderator:
Ne znam stvarno kako si to uspeo, uglavnom taj nalog je sada ukinut, posto po pravilu foruma clan moze imati samo jedan nalog.

citizen cosmotron

Današnja (sasvim slučajna) prinova:
Citizen Cosmotron Transistored sa X8 movement-om, na mesh narukvici (slike kasnije).
Kad sam ga otvorio zbog promene baterije videh da je u kućištu kombinacija elektronike i mehanike. Gledah malo po internetu i nađoh neka okvirna saznanja o istom pa me zanima ima li neko iskustva iz prve ruke i kakva su. Hvala unapred...

Iskren da budem nemam licnih iskustava sa tim mehanizmom, ali u svakom slucaju cestitke na prinovi, i naravno slike su obavezne. Bez slika se ne racuna.:)

Nemam ličnog iskustva sa tom vrstom mehanizama ali koliko sam video, danas se na njih vrlo retko nailazi-naročito kod nas. Elektromehanički mehanizmi ili što bi stranci rekli "transistorised movements with balance" su preteča kvarcnih satova, naravno uz mehanizme sa vibrirajućom viljuškom.
Na ovom videu je kratko objašnjenje kako ti mehanizmi rade.

Na ova dva linka možeš se takođe odlično informisati:
http://www.svetsatova.com/forum/f121/iggy-tee-space-age-kolekcija-5490-50.html#.VSFW1JNdNFo
The X8 Cosmotron | Sweephand's Vintage Citizen Watch Blog

Sve u svemu takvi satovi se traže, kupe i ne prodaju. Takvi se više ne prave.

skydrummer kaze :"Sve u svemu takvi satovi se traže, kupe i ne prodaju. Takvi se više ne prave."

Ovo posebno zapamti!!!!!

Back