Fotografije satova iz vase kolekcije!

Deep mi je najruzniji Rolex,nista na njemu mi se ne svidja.

Submariner,Yachtmaster,Datejust,Day Date i GMT su odlicni satovi i njih bi uvek rado posedovao.

EDIT - Zaboravio sam Daytonu, i nju bi posedovao ali prednost imaju svi ovi gore navedeni osim mozda GMT-a. :D

Milose Deep nije 44 mm nego 43.

^ :drool:
Bas je ruzan :man_in_love:
dosta OFF-a, dajte jos fotki iz vase kolekcije(a) :thumbsup:

Evo dva tek pristigla:
IMG_1622.jpgIMG_1626.jpg
Prvi je komandirac, ali novija verzija (bez oznaka CCCP i 'Заказ МО') i automatik, dok na drugom poljotu nisam uspeo da fotografišem ono najbolje - prva i treća četvrtina cifera su u svetlijoj nijansi, što se još bolje vidi na dnevnoj svetlosti.

Nešo,čestitam.
Ti Komandirci sa metalik-plavim ciferom su mi najlepši.
Znam tu foru sa Poljotovim ciferom-super je fazon.

Hvala druže :beer:. Nego, nešto razmišljam, mogli bismo da upriličimo i tematski susret ljubitelja ruskih satova. Red bi bio da se ovaj moj upozna sa rođakom alekom, a pošto su oba водонепроницаемые, mogli bismo i da ih častimo pivom.;)

:congrats:Lepo vidiš toplu rusku dušu: laneno platno umesto cifera i sitan vez oko plexija. Kao da ga je Puškin napravio!

Evo jos jednog porodicnog sata iz stare garde,u pitanju je Raketa sa mehanickim mehanizmom na rucno navijanje...nije 25 godina navijana pa malo radi a malo ne pa drugari jel mi mozete preporuciti dobrog majstora u bg da mi ocisti i podmaze mehanizam ( mislim da je ovo pravo pitanje za hrabrog simu )jj.jpgkkk.jpgP430.jpg

Lepa kolekcija, uz želje da se kutija što pre napuni. :beer:

Za Siminog i mog časovničara imaš preporuku na PP.

To je entuzijazam-4 sata i kutija sa 12 mesta. :thumbup:
Pridružujem se želji da se što pre popuni.

Pozdrav svim! Imam stari komandirac Заказ МО CCCP 17 kamenčića ali ne znam ništa o njemu.
Ako može neko da mi napiše koje su ih godine pravili i ponešto još o njemu.Sat mi je ostavio deda davno,ja ga imam sigurno 15-tak godina.I da ,piše na poleđini broj 944904 šta to znači?
Ovaj što je na lošijoj slici je moj a ovaj drugi je sa neta da vidite o kojem se modelu radi.:)

Vostok.jpg

gliggorije
Sat je pravljen osamdesetih godina prošlog veka.Rađen je po ukazu ministarstva odbrane SSSR-a i deljen uglavnom vojnim licima.Mehanizam je 2414.Tolerancija -20/+60 sekundi na dan.Dosta robustan i izdržljiv mehanizam.Savetovao bih ti da ga (ako već nisi) odneseš kod časovničara na podmazivanje i ako to budeš radio svakih 5-6 godina,bićeš u prilici da ga i ti ostaviš svojim unucima.

Hvala drugari,niti jedan sat od ta 4 nisam ja kupio,tako da je sad red malo na mene da malo kupujem satove i zato sam uzeo kutiju sa 12 mesta,trebace... ;)

Hvala Vladane! Nosio sam ga ko da majstora pošto je bio pokvaren točkić za navijanje,nadam se da je i podmazao mehanizam.:) Još samo da nađem staklo za njega pošto sam na ovom morao krpiti jer mi je majstor rekao da je to teško naći.Ja nastavljam dalje istrazivanje:)

Back