Fotografije satova iz vase kolekcije!

moramda vam pokazem sat staje moj otac dobio za 10 god rada obratite paznju na kutiju
sat je dat 17.1.1982 kruna je od certinu ne menjam ostaje kao sta ga je moj otac ostavio
SDC12204.jpgSDC12206.jpgSDC12207.jpg

Drugari, moram ovo da podelim sa vama! Danas sam, spremajuci stvari za selidbu, naleteo na dva stara sata, meni jako draga, i mojoj sreci nema kraja :dancing2:. Dakle, predstavljam vam prvi "ozbiljan" sat koji sam nosio - Timex i jedan stari, iz totalno druge epohe, dzepni Tissot:
Tissot i Timex 1.jpgTissot i Timex 2.jpgTissot i Timex 3.jpgTissot i Timex 4.jpg

Mogao bih se zakleti da sam imao negde i jedan dzepni Longines, ali u medjuvremenu, postavicu jos slika prelepog Tossot-a ;)

BTW - Timex jos uvek radi posle kratkog tresenja! Svakako idu kod majstora Bojovica na tretman :thumbsup:

Vlado, drago mi je da si ih nasao, bilo bi zaista steta da si ih negde zagubio. Kao sto imenjak kaze taj Timex uopste ne izgleda tako lose, a sto se tice narukvice...hmmm....pa da budem fin i da kazem da je neobicna :D (znam, znam, jako sam konzervativan...:))

Tissot je vec druga prica, i mislim da ce posle servisa da izgleda kao bombona :yes4:

... a sto se tice narukvice...hmmm....pa da budem fin i da kazem da je neobicna :D (znam, znam, jako sam konzervativan...:))
:laugh: Definitivno - neko je bas tako zamislio prvobitnu spravu za mucenje ;). Iako zbog sulude narukvice nije bio udoban za nosenje - obozavao sam ovaj sat!

... Tissot je vec druga prica, i mislim da ce posle servisa da izgleda kao bombona :yes4:
Cini se da su Tissot-u cifer i kazaljke odlicno ocuvani. Samo da je i mehanizam OK, :dontknow: - videcemo...

Evo malo sam se igrao sa aparatom i satom. Mozda nekada i naucim da fotografisem satove:)

Attachments

• SDC15292.jpg
    SDC15292.jpg
    342.5 KB · Views: 110
  • SDC15294.jpg
    SDC15294.jpg
    199 KB · Views: 144
  • SDC15291.jpg
    SDC15291.jpg
    234.1 KB · Views: 116
...moj Casio je dobro "di`tovao" pivo i rakiju. Čim sam ga potopio u Wiski , počela sekundara da "brije" po 10sec odjednom, dok je ne prihvati oberučke datum:blink: :no:

....pa "nagruvala" se sekundara:beer: :D . Ma šalim se, tačnije ,lupetam... ali, zaozbiljno, stari aw80 je svašta pretrpeo i nikad nije p(r)opustio niti zamaglio, a "50tometarac" !:thumbup:

Pre par dana sam postavio par slika u temi "Koji sat nosite danas". U pitanju su dress/vintage satovi na nato kaisevima. Hteo sam da dodam jos par slika i objedinim ih u ovoj temi.

Orient CET05001W (Sky)

IMG_9201small.jpgIMG_9221small.jpgIMG_9220small.jpg

Seiko 4006-6031 Bell-Matic

IMG_9202small.jpgIMG_9210small.jpgIMG_9196small.jpg

Seiko 6309-8020

IMG_9241small.jpgIMG_9245small.jpgIMG_9246small.jpg

Seiko 7019-7190

IMG_9232small.jpgIMG_9230small.jpgIMG_9224small.jpg

Pozdrav,

Dejan

Back