G-Shock dilema/trilema..

dr.siki

New member
Pozdrav,ljudi! Kupujem svoj prvi G-Shock i sveo sam izbor na dva,eventualno tri modela. GA-120-1A, GA-150-1A ili eventulano neki iz GA-110 serije. Znaci,mora biti analogno-digitalni(ne volim ciste digitalce) i svaka sugestija,necije iskustvo,ce biti od pomoci! Znam da su svi oni slabije citljivi pri slabijoj svetlost,mislim na digitalni deo ali to mi nije toliko bitno posto ce mi sat koristiti u dnevnoj varijanti,na poslu,rekreaciji,sportu,itd.. Hvala unapred! P.S. Zamolio bih nekog od admina da postavi slike ako ima potrebe..

Ovo sto je Hadzija napisao stoji, koji god da uzmes neces pogresiti.
Jednostavno cela ta G-shock serija je odlicno napravljena:)
Evo i slika modela:
GA-110-1B.jpgga-120-1ajf-01.jpggshock_ga-150-1ajf_.jpg

U konkretnom slucaju, slazem se sa kolegama - Uzmi onaj koji ti se vise svidja.

Generalno, ima ''milion'' modela G-Shocka, ali srazmerno manje modula (''mehanizama'' koji ih pokrecu i koji omogucavaju razne funkcije). U vecini slucajeva izbor izmedju dva Shocka se svodi na to koji ti se vise dopada. Svima je zastita od udara na istom nivou, kvalitet izrade i sl... Jedino ako imaju razlicit modul, mozda se moze postaviti pitanje koja ti je od funkcionalnosti potrebnija pa da to bude kriterijum za izbor.

Na svakom G-ju na poledjini imas oznaku modela (obicno: DW, GW, G ili nestoslicno u kombinaciji sa brojem. Na primer: DW-5600E) i oznaku modula. Oznaka modula je uokvireni broj (mislim da je uvek cetvorocifreni, ali nije ni vazno jer je uokviren). Pomocu tog broja na Casio sajtu mozes videti uputstvo u kome su objasnjene funkcionalnosti.

Last edited:
Da,znam da se na kraju izbor svodi na subjektivni dozivljaj lepog.. Mislio sam da mozda neko ima neki od spomenutih modela pa da cujem impresije iz prve ruke,ali ocigledno ce biti sistem "eci-peci-pec" pa koji ispadne :)

Cini mi se da nema niko te modele.
Znam da neki od clanova imaju GA100, koji jeste slican, ali nije isti.:)

Mislim da sam ipak najblizi da prelomim u korist GA-120,nekako mi je najefektniji(u vizuelnom smislu). Moram da odlucim u toku meseca,znaci jos koji dan "slatkih muka" odlucivanja i iscekivanja.. :)

Ja imam GA-110-1B, stealth model, i prezadovoljan sam kako dobro izgleda.
Moj rodjak je kupio GA-120 i kad ih stavimo jedan pored drugog GA-110 lepse izgleda.
Sad, ukusi su razliciti.
GA-110 i GA-120 su satovi potpuno istog oblika i modula, samo se ciferi malo razlikuju.
Evo par slika mog G-Shocka:

Attachments

• IMG_1269.jpg
    IMG_1269.jpg
    215.3 KB · Views: 242
  • IMG_1266.jpg
    IMG_1266.jpg
    212.8 KB · Views: 276
  • IMAG0284.jpg
    IMAG0284.jpg
    372.6 KB · Views: 198
Ja imam GA100-1a i iako njega nisi ubacivao u izbor, "zabibericu" svojim slikama, jer mislim da i on zavredjuje paznju specificnim ciferom ;):
P1060782.jpgP1060777.jpgP1060781.jpg

Last edited:
Back