Kao da je juce bilo, leto 78-me, mesec jul, uhvatih prvi jutarnji autobus za Ulcinj da malo plaknem noge i odmorim svoj mozak prezauzet raznijem brigama ovoga ali i onoga svijeta. Ukrcah se laganim hodom u autobus, sedoh na predzadnje sediste i nedugo zatim pridje mi jedno devojche crne kose, crne ko iz one pesme Hanke Paldum, i pita je li slobodno, ja reknem ko iz topa jeste naravno, sedite slobodno! I tako ona sede, malo spava pa se kao slucajno nasloni na me, pa se probudi i kaze izvini, a ja odgovorim sto se mene tice mozes spavat do sutra, samo nemo da hrchesh to me strasno nervira, a zivci mi popustili ko da sam veteran onog poslednjeg rata iz 41-ve, sto naravno nisam jer da jesam danas bi mi nadimak bio freska iz Sopocana zbog starosti ili dinosaurus sto i ne zvuci tako lose, nekako deluje moderno. Prodjose 2 sata voznje, ona se malo oslobodi i tako zapocesmo pricu i ja da ne bidnem isuvishe napadan, ne mogoh reci prelepa si, neg uochih sat na njenoj ruci i vidno odusevljen kazem joj, jao sto ti lep sat, a ona kez od uveta do uveta i kaze to je Raketa, ja kazem nije raketa nego sat i tu ona usplahireno pocne objasnjavat mi istoriju Raketa kompanije od samoga pocetka a ja se pravih da slusam..... ali sam ubrzo poceo da se pravim da spavam jer u to vreme i nisam bas bio zainteresovan za casovnike a ona je blago receno pocela malo da davi, te raketa, te cartier, pa seiko pa ovo ono auuuu, kad ce pauza ?! Prodje mnogo sahata i konacno stigosmo u Ulcinj, a ona lijepa kao kraljica Budve te ne mogoh se odupret svojoj zelji da je pozovem na kafu i kolu u neki kafic koji tada bejashe na samoj plazi, skoro do vode koja je neprestano zapljuskivala..... Ispijajuci lagano kafu zapoche ona opet, cartier, rolex, omega i neizostavna raketa te se nesto razmisljah ako hocu da joj privucem paznju moram se pravit da sam zainteresovan za satove, i tako i bude, s tim sto vise pricah s njom o satovima, to mi je vise prenosila onu zaraznu bolest od koje lijeka nema, bolest zvanu satitis, tip A, pocetni stadijum. I tako je pocela moja ljubav prema satovima a i prema njoj..... Tada mi je kupila prvi sat i poklonila da me podseca na nju, sat bejashe zlatni Marvin, na njemu beshe izgravirano od Danijele s ljubavlju..... vreme prodje, nema vise toga sata, a nema ni nje.....