Getat watch co.

Hehe, čekamo, čekamo... Sad već i ja postajem nestrpljiv. :)
Nego, hteo sam da te pitam još ranije, stalno zaboravim a mislim da nisam video da si napisao... Koju varijantu kućišta si izabrao? Polirani ili brušeni čelik? I kazaljke, koje će biti boje? Jesi uzeo sat sa mineralnim staklom ili si se možda predomislio i doplatio 15$ za safirno staklo?

Pozdrav

Ma moja greška što nisam postovao te detalje :)

Superlume 44mm luminor style case black dial with white numberals watch
Case Option : Polished Steel
Front glass : Mineral Glass
Hands Colour : black
Movement : Normal Stainless Steel
Stitch Option : Beige
Strap Option : Dark Brown

U principu, svideo mi se onakav kakav je na slici. Jedino što sam razmišljao je da uzmem brušeni, ali gledam ovaj moj orient i tamo gde je brušeno vide se ogrebotine više nego na poliranom. U stvari, nisu ni ogrebotine, vec kao da je sad i taj deo poliran. Probaću ovih dana da uslikam da pa vidiš o čemu pričam.A za polirano, čak i ako se izgrebe, za neko lakše poliranje mogao bih možda i sam. Volim ja da sam čačkam stvari :)

Inače, poslednji update - pošta u Hong Kongu je konačno uspela da ubaci moj paket u mašinu, informacija od pre 10 minuta. Dva dana se znojim pošto na sajtu pošte pod brojem koji mi je Tat dao nema ništa. Al evo, vratim se sa ručka i odmah dobra vest :). Inače, Tat mi je ovaj tracking number poslao još u utorak, tako da im je trebalo 2 dana u pošti da dođem na red.

p.s. Razmišljao sam i o safirnom staklu, ali ipak sam ostao pri mineralnom. Možda neki sledeći bude sa safirnim.

The item (RAxxxxxxxxxHK) was posted on 11-Mar-2010 and is being processed for delivery to the addressee.

Last edited:
Ma nije tvoja greška, pretpostavio sam da je ta neka osnovna varijanta u pitanju, čim nisi naglasio detalje samo eto, morao sam da pitam.
Znači, šalje poštom?! Odličan info, znači da neće biti prevelikih taksi a možda te posluži i sreća pa ti ne ocarine sat kada vide da je iz Kine. :)
Hmmm... mislim da ću i ja uskoro da naručim nekog kineza, možda baš od Tat-a, videću i kakvo će tvoje iskustvo biti sa njim... Želim da se dočepam bar jednog sata sa kineskim mehanizmom, po mogućstvu nekog seagull-a!

Pozdrav

Update:

The item (RAxxxxxxxxxHK) will leave Hong Kong for its destination on 13-Mar-2010

Mora da se svideo sat ovima u Hong Kong-u pa ga ostavili jos malo na uvid! :)

Ima lepih kineza ovaj proizvodjac, na mene najveci utisak ostavise Pilot modeli:
b_12407953410000040&.jpg

Dizajn je naravno prepoznatljiv.. Mada, kada se uzme u obzir da se za cenu od 95$ dobije automatic mehanizam, hand made kozna narukvica, kao i prozirna druga strana mogu reci da ne skodi da se proba!

Samo da vidimo utiske kad stigne sat clanu eee, nadam se pozitivnim..

Pozdrav,
Aleksandar

Attachments

• b_12407961076090040&.jpg
    b_12407961076090040&.jpg
    100.4 KB · Views: 157
  • b_12407918887810036&.jpg
    b_12407918887810036&.jpg
    105.1 KB · Views: 140
  • b_12407964429840041&.jpg
    b_12407964429840041&.jpg
    116.1 KB · Views: 193

IMG_3501..jpg

video i slika na kojima se vide ogrebotine na brushed delovima. Sad izgledaju polished :)

Jos uvek cekam da stigne posiljka. Mada, jos uvek nisam zabrinut, jedan paket iz Amerike sam dobio pre neki dan posle 3 nedelje.

I jel stigao sat?
Pretpostavljam da nije čim ne javljaš al morao sam da pitam... Garant ga ovi naši drže na carini il je Tat lično seo na bicikl i krenuo u isporuku! :lol:

Nije jos. Danas sam poslao Tatu mail i rekao je da ce se raspitati u nji'ovoj posti dokle je stiglo. Mada, nasao sam na njegovom sajtu da je uobicajeno vreme stizanja posiljki 2-6 nedelja. Ja tek us'o u cetvrtu :)

Poceo sam svaki dan da razmisljam jel ti je sat stigao ili ne...taj Tatu nek pozuri malo...sto mu toliko dugo treba..
Ja iz Kine narucio neke originalne jakne stigle mi za sve nedelje :)))

Milane, nisi jedini. Mislim da ceo forum sa nestrpljenjem iščekuje prvi Getat! eee je probio led sa kineskim mehaničkim satovima i sad smo svi nestrpljivi.
Al dobro, ušli smo u drugi i poslednji semestar, termin se polako ali sigurno bliži i prinova samo što nije. :lol:

Update: Sad zvao carinu (0113643057), paket jos uvek nije usao u Srbiju, sad cekam Tat-a da se javi.

Tat mi se javio - treba posti 7 dana da ispitaju gde je paket. Znaci nov info valjda u cetvrtak ili petak. Valjda ce da dodje :). Ako ne dodje, moracu tugu da lecim jednim steinhart-om ;)

I ja sam narucio/platio 3 Getat satove (group buy). 1x Superlume 44mm luminor style , 2x st45bkpvdbl: Custom Made 45mm PVD Black.

A sada cekanje...

• Like
Reactions: eee
Hehe, znaci ima nas. Znam za jos jednog clana, al' valjda ce se javiti sam :)

Kako ja to shvatam:

Replika - koristi ime originala, oznake, naziv mehanizma (a u stvari je daleko losiji mehanizam unutra). Obicno platis previse/preskupo.
Homage - koristi samo izgled sata. Ime je obicno od kompanije koja je napravila homage sat ili ga cak i nema. Mehanizam ne deklarisu kao mehanizam koji je u originalu vec daju tacan naziv. I platis ga onoliko koliko stvarno kosta.

Levo homage made by Getat, desno Panerai

b_12404742418750081&.jpgo_IMUy0jtQViQf0T8..jpg

Tako sam i mislio, Homage = Replika bez jasno naznacenog brenda koji je kopiran.
(zanemarljiva razlika) :-)

Back