Getat watch co.

Moje isprike za zakašnjelo objavljivanje slika....:wacko: Nisam zadovoljan sa slikama, ali sa MARINA MILITARE titan+saphire i ovaj remen koji je na slici je super. Uzeo sam jos i kozni veliki-debeli remen, ali kad ga se stavi na sat jednostavno ga pojede.

P7060529.jpgP7060538.jpg

Pozdrav....

Posle ravno mesec dana od uplate Tatu, meni je juce poslao tracking no. mada jos uvek na sajtu njihove poste nema infa...
cekamo, valjda ce stici...

Veoma lepo.
Ja sam isti narucio prosle nedelje kod manubushije-a tako da cemo moci da uporedimo modele...Ja sam svoj platio 66$...tako da ako je kao ovaj tvoj...:dance3:

vidim ja da cu narucit ponovo jednog Tat-a. Samo bruseni i bez sekundare :).

@paki - kakva je na kraju racunica ispala - carina/porez/sat/slanje?

100$ ...i to je to :D
da li je neko od vlasnika ovih kineza, radio neke zahvate na satu?
Ima li smisla servisirati ga i ako je nov, sveze iz Kine...?

Da li steti mehanizmu okretanje krunice u suprotnom smeru od navijanja?

Kad god neko podigne temu, ja se zainteresujem, ali i vrlo brzo uzdrzim, jer je kontrola kvaliteta na najnizem nivou, a po priodi sam dosta oprezan i idem na sigurno.

Ja sam sebi kupio Parnis sa ST3600 mehanizmom, hteo sam klasičan PAM111 look i to sam i našao kod jednog prodavca iz Britanije. Sat sam platio 120€ od čega je 15€ bila poštarina sa tracking-om, a stigao je za tačno 4 dana, bez ikakvih troškova carine.

20160527_090759.jpg

Moje iskustvo sa mehaničkim satovima počinje još osamdesetih kada sam rastavljao i sastavljao očev stari Seiko 5 5000 6119 Square, ali od onda sam se malo zanimao satovima pa moje iskustvo sa ovim satom verovatno nije od velike pomoći za beku detaljniju analizu.

Generalno, sat izgleda odlično a tako i radi za sada. Kvalitet izrade je dobar, pogotovo za kućište i sitne detalje, mada ima jedno zrnce prašine unutra ako već gledamo svaku sitnicu.
Strap je dobar, lepo prošiven, ali tu se može videti da to nije knaj od $50, što je opet ok jer je sve u granicama normalnog i pristojnog.
Poslednja 4 dana merim da li zaostaje ili žuri i dolazim do cifre od 2 sekunde dnevno, kao i greške u amplitudi od 1ms. Zanimljivo je da ima razne faze, u nekima žuri, u nekim drugim kasni ali mu je srednja vrednost ova.
Luminescencija nije naročito dobra, ali tu Getat nudi vise opcija za doplatu gde se može izabrati Superlume.
Nemam u planu da ga kvasim i plivam sa njim pa mi ne predstavlja problem što verovatno nije WR.

Moja očekivanja su bila nikakva, kupio sam ovaj sat jer volim Panerai, a nemam 5000€ za jedan lep primerak, pritom nisam zaista očekivao ni da radi ni da izgleda ovako dobro, ali sam sada zadovoljan toliko da ću kupiti još jedan Automatic GMT, PAM63 look.

EDIT-Da, zaboravih da pomenem jednu manu koja bi mogla biti dealbraker, a to su oštre ivice zadnjeg poklopca. One nisu u dodiru sa kožom direktno ali u zavisnosti o stegnutosti sata oko ruke on se šeta napred nazad i pod nekim uglom ta ivica zahvati kožu i pobekad može biti nelagodno.

Ne mislim da je ovo nemar ili propust u kvalitetu, prosto mislim da je takva obrada, samo ne znam je li PAM111 takođe ima ovakav zadnji poklopac.

Last edited by a moderator:
Hvala. :)

Evo da kažem da sam došao da malo proširim vidike, jer sam vrlo ograničen po pitanji dizajna i skoro pa mi se ne dopada ništa osim Panerai. Možda je to normalno, a možda ja volim taj italijanski pristup dizajniranju, ali ipak buditee slobodni da mi sugerišete za šta god smatrate da je vredno imati.

Za početak bih hteo da nađem ovaj Seiko 5 iz sedamdesetih kao sećanje na oca, ali teško se može naći dobar za neku pristojnu cenu.

Seiko_6119_5000_8_H_IMG_3663_crop_Medium.jpg

Ali o tome u nekoj drugoj temi... :)

Back