O GS-u nema sta da se kaze ima sve kolekcionarske karakteristike,kvalitet,dizajn i tradiciju.
Spring drive je super mehanizam spoj automatika i quartz-a, trebalo im je 25 godina da naprave kako treba,svaki mehanizam se rucno sklapa i postoji rigorozna kontrola kvaliteta.
U svetu kolekcionarstva po mojem licnom misljenju nema potrebe porediti,vecina uspesnih proizvodjaca su se uzdigli u odnosu na ostale po kvalitetu i originalnosti,sto je slucaj i kod GS-a.
Meni licno ovaj diver ne odgovara,dizajnerski podseca na mesavinu izmedju Rolex-a Sub-a i Seadweller-a.
Seiko radi Prospex varijantu SBDB001 sa kucistem od titanijuma i Spring-drive mehanizmom 5R66 (cini mi se da su isti ubacivali u neke modele GS-a donedavno)jedina mana mu je sto je krunica bez zastite i sto se nalazi na 4 sata pa mozda moze negde da se zakaci.
Licno GS mi odgovara u poluformalnoj varijanti SBGM031 limitirana verzija automatika GMT-a,ili bas formalna varijanta SBGH019.
Jos da napmenem GS ima jedne od najboljih cifera u odnosu na ostale entery level konkurente mozda cak i bolje od Rolex-a,imao sam prilike da poredim moj sub ceramic no date i seadweller sa SBGM029 i Seiko ICHI koji ima porcelanski cifer limitirana varijanta od nekoliko stotina komada i cena od oko $75000.