Hegid Malo Drugačiji Sat

tihomirov

New member
Svjedočimo vremenu gdje tzv „Kickstarter satovi“ niču kao gljive poslije kiše, ipak ovaj novi švicarski brend inovativnošću privlači pozornost ili kako bi Henrick Gauché jedan od suosnivača rekao„Zamislite sat koji se nalazi izvan sata.“ Hegid je ime sata, ali o čemu je riječ? Novost je u tome da sam mehanizam sata ili rekli bismo kapsulu skidamo s kućišta i umećemo ga u drugo za manje od 20 sekundi i bez potrebe za alatom. Dakle, možemo izabrati između tri vrste kućišta i mijenjati ih po volji. Automatski mehanizam s rezervom od 40 sati nalazi se u kapsuli sa safirnim staklima s obje strane, kazaljke su luminescentne i vodootporan je do 100 m. Kućišta su čelična, promjera 40 mm.Remenje je od prirodne kože. Zanimljiva ideja sata? Svakako! Da li je cijena od 2,800.00 € prihvatljiva za ovaj koncept prosudite sami.

Hegid-Vision-Exploration-Laboratoire-Watch-Collection-3.jpg
1031683.jpg

U svakom slučaju nešto novo, orginalno, drugačije, prijatna novina. Satovi su počeli da lice kao jaje jajetu, ne zna se ko koga vise kopira.

Zanimljiv sat i prilog. Hvala Tihomirov. :thumbsup:
Inace nesto slicno samo sa istim dizajnom kucista, a razlicitim bojama imao je i Fortis. Sad ne mogu tacno da se setim modela.

@Elvedin
To je bio Fortisov najjeftiniji model, oko 100 evra je koštao + 1-2.000 dinara svako kučište.

Ja sam upravo gledao Steinharda:

https://www.steinhartwatches.de/en/weitere-modelle/apollon-automatic.html

sa interesantnim konceptom lake zamene bezela. I mislim da bi se lako mogao i napraviti neki novi bezel po sopstvenoj zamisli.
Dobar je mehanizam, elabore (ako se ne varam, to je najkvalitetnija moguća verzija).
Cena prihvatljiva.

A nude i sa 7750 mehanizmom i isto pristojnom cenom.

Elabore je kad bi gledao na skali druga od dole izvedba.
"slabiji" od elabore je standard, a bolji je top.

Back