Re: Koji sat nosite danas? (avgust 2020 - avgust 2021)
Očigledno, ne razumeš. Jer, ako bi razumeo, onda bi ti bio prvi, koji bi zamolio admina, da izbriše ono, što si objavio na forumu. Takva samoblamaža već odavno nije viđena.
Umesto što mene optužuješ, da ponovo nešto palim, ne bi bilo slabo, da se podučiš, šta je homage.
Ako ono, što si objavio, ne bi na sebi sadržavalo lažne podatke (keramika, co-axial, hronometar, WR 600 metara, Professional), nego samo formom podsećalo na Planet Ocean, onda bi sa ogromnom dozom optimizma, to mogli razumeti kao homage. Obvjavljivanje takvog sata je stvar lične higijene. U to ne ulazim.
Ali kada se ono, što si ti objavio, nađe na forumu, to postaje predmet opšte higijene foruma. A koliko mi je poznato, ovaj forum nešto daje na sebe. Gradili su ga ljudi, koji su godinama u forum ulagali svoje znanje, kojima ga nije bilo teško podeliti sa ostalma. Ovo 90 % fake smeće vređa iskrene ljubitelje satova i zavodi neiskusne posmatrače.
Zato moja prva reakcija nije bila upućena tebi, nego zvaničnim predstavnicima foruma, koji dozvoljavaju, da se nešto ovako nađe na njemu.
Ali kada bolje razmislim. Možda je i bolje, da ostane. Kao opomena, koliko nisko mogu pasti sklapači "satova" u želji za bilo kakvom zaradom.