Iggy Tee Space Age Kolekcija

Evo jednog vrlo retkog prelepog francuza sa pocetka 60-tih. Mortima Mayerling sa kompasom i termometrom koji koristi celicnu bimetalnu spiralu za pokazivanje temperature, sat je zaista neobican i dosta je glomazan 48x40x11mm.
Sat sam uzeo bukvalno u ovakvom stanju (osim sto sam stavio kais), nisam nista na njemu dirao i savrseno radi, mislim da cu uskoro uzeti da ispoliram stakla i da ocistim masinu posto ovakav biser zasluzuje da ponovo zasija u punom sjaju...

DSCN4836.jpgDSCN4842.jpgDSCN4843.jpgDSCN4848.jpgDSCN4849.jpgDSCN4851.jpgDSCN4857.jpgDSCN4863.jpgDSCN4864.jpgDSCN4867.jpgDSCN4871.jpgDSCN4872.jpgDSCN4873.jpgDSCN4878.jpgDSCN4885.jpgDSCN4892.jpgDSCN4894.jpgDSCN4898.jpgDSCN4901.jpg

Baš neobičan sat. :) Zanimljive dodatne funkcionalnosti.
Koliko li je težak? Jel težek kada se stavi na ruku?

U vreme kada je napravljen ovaj sat nije se stedelo na materijalima, ima solidnu tezinu , kada ga uzmete i osetite njegovu masu, jasno je da je u pitanju proizvod iz vremena kada su se stvari pravile da traju...

Iggy stvarno lep francuz.Kad smo kod njih da nemas u kolekciji neki LIP.Jednom sam video njihov sat i odusevio se nazalost covek nije hteo da ga proda.

U kojoj li sam ja pecini bio kad tek sad razgledam ovu poslasticarnicu?!?! Video sam ih onako na gomili u prvim slikama i onda se zagubih. Citiracu sebe iz neke od drugih tema: WOW! JUST, WOW!!!

Last edited:
Iggy kako da budem pazljiv na casu kada je GRADIVO PREOBIMNO.Ako naletim ponovo na tipa kod koga sam video LIP slikacu i pustam ga radi tvog a i misljenja ostalih forumasa.

dosta zanimljiv sat,nema takvih mnogo a da su ocuvani kao taj,svaka cast igi,uzgred evo ovog zenskog tissot nesrecnika kog iskopao iz neke kutije,nije puklo staklo nego je samo izgreban dosta,neki sajdzija me nije umalo izbacio iz radnje sto sam mu doneo da ga samo pogleda,pa sad si ti jedini preostao sa svojim misljenjem,evo ovako on izgleda ako smem da ovo postavim ovde kako si mi rekaoDSC01201.jpgDSC01199.jpg

Staklo moze da se ispolira da bude kao novo , a sto se tice samog modula u satu , tu nemogu mnogo da ti kazem dok neotvorim i vidim sta je...

Iggy jel si razmisljao o tome da otvoris svoj servis.Ovo je fenomenalno,svaka cast.

Šta reći,čarobnjaštvo i ljubav koju poseduješ ka ovim mašinama su neverovatni!:adore::congrats::thumbsup:

Hvala , inace da nebude da se hvalim ali "servis" vec postoji :), tj. ljudi iz inostranstva mi salju satove na restauraciju jer u svetu postoji jako malo ljudi koji se bave sredjivanjem hromiranih satova. Dakle napominjem hromiranih, jer ako je sat u celiku to je mnogo jednostavnije da se uradi i to rade mnogi , neki bolje neki losije...
Za mene je stvarno "piece of cake" da sredim sat u celiku u odnosu na hromirani sat.;)
Svojevremeno sam jednom nemcu sredjivao jedan sat , covek napisa preporuke na nekom njihovom forumu i tako je sve krenulo...:thumbup:
Krivo mi je samo sto sam uradio mnooogo restauracija a nisam ih slikao, jer kada uzmem da radim isprljaju se ruke pa svaki put moram da ih perem da bi slikao faze restauracije, a kad se zanesem to me mrzi ... ...ali ubuduce cu se zrtvovati jer i meni prija da pogledam na kraju ceo proces u slikama, a i vredi imati foto dokumentaciju.:)

Zaista fenomenalno urađeno! Koliko je vremena potrebno da bi se ovako nešto uradilo?

Imam baš želju da ovo radim na nekim prastarim satovima koje imam gde bi samo sređivanje koštalo koliko stostruka vrednost sata!

Zanima me gde nabavljaš potrebne sastojke za hromiranje, if it's not a secret :)

Back