Iggy Tee Space Age Kolekcija

Moram priznati , da sam poprilično uživao prateći novosti koje propustih (u iggy vremeplovu) . Odlični primerci, ali Gustav priča i mladjani Hans su me oduševili ! :congrats: Iggy , svaka čast ! :yes4:

Ovo sto cu vam sada predstaviti jako je redak i spada u izuzetno cenjene satove.
TENOR DORLY analogni Digitalac koji pokazuje i datum, sat totalno jedinstvenog dizajna koji neostavlja ravnodusan utisak, ili vam se svidja ili vam je odvratan. Meni se svidja :D.

Inace Tenor-Dorly je svajcarski proizvodjac satova , osnovan je 1950 godine.Masine TD su ugradjivali su i drugi proizvodjaci satova, izmedju ostalih Kelek je koristio TD masinu za prvi ikada napravljeni Jump Hour Chronograph.

DSCN9463_resize.jpgDSCN9466_resize.jpgDSCN9468_resize.jpgDSCN9478_resize.jpgDSCN9480_resize.jpgDSCN9481_resize.jpgDSCN9482_resize.jpgDSCN9484_resize.jpgDSCN9485_resize.jpgDSCN9486_resize.JPGDSCN9487_resize.jpgDSCN9490_resize.JPGDSCN9491_resize.jpgDSCN9492_resize.jpgDSCN9494_resize.jpgDSCN9495_resize.jpgDSCN9496_resize.JPGDSCN9497_resize.JPGDSCN9500_resize.JPGDSCN9501_resize.JPGDSCN9505_resize.JPGDSCN9506_resize.JPG ;)

Svidja mi se! I kais mu je super! Gde si ga nabavio (kais)? Moram da nadjem neki mehanicki digitalac, jako su neobicni.

Gde si ti nabavio sve ove satove? Pretpostavljam da si neke morao i u inostranstvu da nabavls.
Ta "racing" narukvica mu je legla:thumbup:

Kais je stigao iz Holandije , i nek ti je sa srecom u pronalazenju Mecha-Digi sata...:)

Dosta satova iz moje kolekcije su dosli iz inostranstva , nisam bas bogat da ih tamo kupujem u ovolikim kolicinama , ali zato one koje nabavim ovde sredim da budu u MINT stanju i menjam se sa strancima ...

Last edited:
DUGENA 230 , jedan od starijih Digitalaca, pokrece ga Amida limited 17J, precizan , sa originalnom narukvicom i staklom koje je uradjeno kao lupa tako da povecava cifer i brojke koje skakucu ...
Nisam uspeo da mu tacno lociram godinu proizvodnje ali sam siguran da je sam pocetak 70tih ili druga polovina 60tih.
Prelep sat. :)

DSCN9509_exposure_resize.JPGDSCN9514_exposure_resize.JPGDSCN9516_exposure_resize.JPGDSCN9517_exposure_resize.JPGDSCN9518_exposure_resize.JPGDSCN9519_exposure_resize.JPGDSCN9521_exposure_resize.JPGDSCN9522_exposure_resize.JPGDSCN9524_exposure_resize.JPGDSCN9525_exposure_resize.JPGDSCN9526_exposure_resize.JPGDSCN9528_exposure_resize.JPGDSCN9529_exposure_resize.JPGDSCN9530_exposure_resize.JPGDSCN9533_exposure_resize.jpgDSCN9534_exposure_resize.JPGDSCN9538_exposure_resize.JPGDSCN9539_exposure_resize.JPGDSCN9540_exposure_resize.JPGDSCN9542_exposure_resize.JPGDSCN9543_exposure_resize.JPGDSCN9546_exposure_resize.JPGDSCN9547_exposure_resize.JPGDSCN9548_exposure_resize.JPGDSCN9549_exposure_resize.JPGDSCN9550_exposure_resize.JPGDSCN9551_exposure_resize.JPGDSCN9552_exposure_resize.JPGDSCN9553_exposure_resize.JPGDSCN9554_exposure_resize.JPG

Poz iggy tee:)mozemo na ti,jer meni su digitalci posebni,genijalno osmisljeni,napravljeni,jednom rečju fantastični,na njima ima sve što treba,izuzetan prikaz vremena,ekstra je ta DUGENA,vidim radi bez problema,stvarno je lepa,još je i SWISS made,šta ćeš više,Švajcarac je nama dade,da nam sluzi i da nam dugo,dugo traje!:thumbsup:vrh je!vel pozz!

Poz iggy tee:)mozemo na ti

pa naravno zato mi je nick Iggy Tee (Igi Ti) ;)

Ovo je vec izgubilo sportski karakter.:D

:D pored strasti koja se javlja kada nadjem neki primerak , onaj momenat trazenja, iscekivanja , a kasnije restauracije sata
je za mene podjednako jak kao i momenat kada ga prvi put stavim uskrsnutog na ruku,
to traje vec dovoljno dugo ,poceo sam sa 23god , od 1994 , pa nije ni cudo sto ih ima toliko.

Zato se ponovo vracam na onaj momenat price da nije isto kupiti ganc nov sat ili neki razvaljeni redak primerak koji kada se sredi vredi mnogo vise od tog novog, ne samo finansijski ...

Ali broj satova koje imate ili nemate uopste nemoze da umanji vasu ljubav i strast prema njima.
Broj je nebitan.
E sad sto sam ja fanatik , to je vec nesto drugo...:flapper:
Mnogo je satova proslo kroz moje ruke svuda po svetu sam ih rasejao,jedino ih nema u Africi ,Severnom i Juznom polu, a i dovukao sam brdo satova ovde u Prelepu Srbiju ... jos egzoticnijih nego sto su otisli u beli svet.:)

Broj, model i cena satova koje imate uopste neutice na to da vas vrednujem koliko ste jak kolekcionar ili ljubitelj satova - vec strast prema njima.

kada smo kod Jump Hour satova , moram da vam predstavim i neke stone Jumpere.
Ovaj je mega rare Japanac- DIGIMATE :thank_you2:
Sat je kao nov, zanimljivo je reci da sat kuca kao svaki obican navijac , odnosno ima elektronik mehanizam sa balansom, koji kucanjem nateze odredjeni sklop koji se nakon 60sec naglo otpusta i skace sledeci minut, dakle na "displeju" sata je uvek citljivo vreme tj cifre se nepomeraju polako vec nakon punog minuta ili sata naglo skoce - Fantazija ;).

Pogledajte samo taj prelepi FUNKY dizajn , a i poslednju sliku gde se jasno vidi da je Japanac... redak Japanac koji datira sa samog pocetka 70tih...

DSCN9595_exposure_resize.JPGDSCN9596_exposure_resize.JPGDSCN9598_exposure_resize.JPGDSCN9599_exposure_resize.JPGDSCN9600_exposure_resize.JPGDSCN9601_exposure_resize.JPGDSCN9603_exposure_resize.JPGDSCN9605_exposure_resize.JPGDSCN9606_exposure_resize.JPGDSCN9609_exposure_resize.JPGDSCN9610_exposure_resize.JPGDSCN9611_exposure_resize.JPGDSCN9612_exposure_resize.JPGDSCN9618_exposure_resize.JPGDSCN9619_exposure_resize.JPGDSCN9620_exposure_resize.JPGDSCN9621_exposure_resize.JPGDSCN9622_exposure_resize.JPGDSCN9623_exposure_resize.JPG :)

• Like
Reactions: RUS
Back