Iggy Tee Space Age Kolekcija

Nije Steinhart ali ga je svaba isto napravio , ne tako skup , ali cik ga nadji ;)

Cek, cek, za jedno 40 godina kad naletis na Stajnija bez pola cifera i bez pusera, a bilo ih je samo 55 :D

Aj' za mene jos neki ''zlatno - crveni'' LED....

Ne stvarno...gledam nesto po ovim dokumentarnim kanalima na kablovskoj, ima tusta i tma tih privatnih mikro muzeja i izlozbi po SAD. E sad, lakse je to reci nego uciniti, ali ako si ikako u mogucnosti, mozda bi mogao da izdvojis neku postavku negde ili da vidimo sa nekim muzejom (mozda nauke i tehnike ili sl..) pa da se organizuje izlozba: SPACE AGE.... Mislim, ono naglas razmisljam...

Ideja o izlozbi postoji odavno , svojevremeno dok je radio muzej savremene umetnosti na uscu imao sam ponude za izlozbu ali nisu 100% mogli da garantuju za bezbednost tolike kolicine eksponata jer nisu imali toliko staklenih zvona ispod kojih bi bili satovi.

Uostalom i ovaj forum je neka vrsta virtuelnog muzeja , pa ako neki posetilac smatra da moze da obezbedi uslove da se ovi satovi izloze u stvarnosti - ja sam za. Ponudicu se da budem kustos.;)

anbeast
Aj' za mene jos neki ''zlatno - crveni'' LED..

evo za tebe jos jedna zlatna narukvica sa velikim rubinom u sredini :)

a i savrseno si opisao ove zlatne verzije

A i ova kombinacija crvenog ''brojcanika'' i zlatnog kucista...ko neka sprava nekakvog mahardze. Zlato i rubin

i da dodam, mene podseca i na crno vino u zlatnom gralu :)

Ovaj sto gledate je Nivada iz 70tih, tackica na displeju u sredini broja 4 nije nikakav kvar , vec indikacija AM-PM, tacnije kada je sat u PM rezimu rada pojavi se ta tackica, ovi modeli sa AM-PM opcijom imaju to zbog promene datuma posto pored sata pokazuju i datum.
Na modulu je nivada logo, a karakteristican je i poklopac za baterije , tacnije svaka baterija ima svoj.

DSCN9130_resize.JPGDSCN9137_resize.JPGDSCN9138_resize.JPGDSCN9139_resize.JPGDSCN9142_resize.JPGDSCN9149_resize.JPGDSCN9150_resize.JPGDSCN9156_resize.JPGDSCN9157_resize.JPGDSCN9158_resize.JPGDSCN9159_resize.JPGDSCN9161_resize.JPGDSCN9163_resize.JPGDSCN9164_resize.jpgDSCN9171_resize.jpgDSCN9172_resize.jpgDSCN9187_resize.jpgDSCN9193_resize.JPGDSCN9194_resize.JPG:thumbup::thumbup::thumbup::)

Iggy , ova Nivada meni bar još lepša.

Negooo... reci mi, da li je iz te tematike postojao Citizenov model , kome je pored sata sijala i neka krunica (poput one na kovanici npr) ?

Postoji Citizen CQ Led , u njega je ugradjivan Sanyo modul, nazalost nemam taj citizen ali imam nekoliko drugih u koje je ugradjen isti modul kao u Citizen LED. Imacete prilike da ih vidite , a kad ih budem predstavljao naglasicu da je to sat sa Sanyo modulom.
Naravno kada ovo kazem mislim na vintage LED Citizen , jer postoji i novija verzija iz 90-tih Citizen Indipendent.

Last edited:
Jao,jao... HVALA!! :adore:

Ne volim zlatne satove ali ovi gralovi i magicne maharadzine narukvice koje kazuju vreme me O.D.U.S.E.V.LJ.A.V.A.J.U!!!
(Radi izbegavanje ''harmonikas'' look-a', za nijansu vise mi se dopadaju na braon kozi koja malo ubija sjaj ''zlata'')

ako neki posetilac smatra da moze da obezbedi uslove da se ovi satovi izloze u stvarnosti - ja sam za. Ponudicu se da budem kustos.;)

Hmmm... eto prve tacke za pretres na prvom buducem okupljnju. Kako smo obicno, vrlo produktivni, ne sumnjam da cemo nesto pametno smisliti. (Trust mozgova sastavljen od Bakija, Zmaja i moje malenkosti, potpomognut kojom kriglom piva - cuda ce naciniti i iznaci veoma kreativna resenja za odrzavanje izlozbe) :lol:

Jos jedan zlatni gral.
LED Novus u drustvu zlatne olovke sa led satom...
Inace Novus LED satovi su luxuzni modeli, i i danas na trzistu dostizu lepu cenu.
Ovaj spada u ranije modele, ima tackasti displej (dot matrix), uradjen je u kvalitetnoj debeloj pozlati , kako na kucistu tako i na narukvici koja je originalna made in USA. Staklo je mineralno.
Sat je proizveden izmedju 1977 i 1978.

DSCN9196_resize.JPGDSCN9198_resize.JPGDSCN9203_resize.JPGDSCN9205_resize.JPGDSCN9210_resize.JPGDSCN9218_resize.JPGDSCN9220_resize.JPGDSCN9223_resize.JPGDSCN9224_resize.JPGDSCN9225_resize.JPGDSCN9226_resize.JPGDSCN9228_resize.JPGDSCN9230_resize.JPGDSCN9231_resize.JPGDSCN9236_resize.JPGDSCN9238_resize.JPGDSCN9241_resize.JPGDSCN9243_resize.JPGDSCN9245_resize.JPGDSCN9246_resize.JPGDSCN9252_resize.JPGDSCN9268_resize.jpgDSCN9272_resize.jpgDSCN9274_resize.jpg :thumbup:

Hvala :),
hvala svima.

Sledeci sat koji cete videti je jos jedan zlatni led amerikanac - Litronix.
Ono sta ima ovaj led sat , nema bas mnogo satova koji rade na ovakav nacin.
Naime, pored displeja sata nalazi se mala foto celija koja detektuje kolicinu osvetljenja na mestu gde se nalazite , pa kada pritisnete dugme da se displej upali on nece sijati uvek isto.
Ako ste npr negde gde je dnevno svetlo jako displej ce sijati ko blesav , kako svetlo u ogruzenju postaje slabije i displej svetli slabije.
Ovo je nacin da se baterije u satu stede jer ako displej svetli slabije manja je potrosnja.

Uskoro i slike Litronix-a.

Koliko traju baterije na tim vintage LED modelima? Ja se secam Sinclairovog krsa kod kojega se to merilo u danima.

Zavisi od kvaliteta baterija i od samog sata - koliko trosi.

Obicno su se baterije menjale na 6 meseci do 1 god (pulsar calculator koji cak koristi 4 :w00t: baterije) u vreme kada su ti satovi bili aktuelni na trzistu.
Naravno tadasnje i danasnje baterije nisu istog kapaciteta i kavaliteta tako da danasnje mogu da izdrze i duze.
Bez obzira na sve , svetlo tih crvenih brojeva vredi sve pare ;)....

...secam se kada sam nabavio prvi led , negde pocetkom 90-tih , i kada su zasvetlele brojke na njemu, tog trenutka srecnijeg coveka od mene nije bilo...

Back