Iskustva sa ovlaštenim servisima i časovničarima

Ja sam naručio sličan ovome od Steinhart-a i prezadovoljan sam, samo njega koristim
https://www.steinhartwatches.de/en/accessoires/supplies/watchtools/watchtool-979.html

Onakav kao iz yt snimka sam poručio od Page and Cooper. Mislim da ne rade više, da su bankrotirali. Ali taj široki jezičak meni nije legao. Evo ga i ovde, doduše, kvalitetniji nego moj
https://www.watchgecko.com/professional-spring-bar-removal-tool

Evo još jedan link
https://www.esslinger.com/spring-bar-tools-1/

Da sad naručujem, uzeo bih ovaj

https://www.esslinger.com/bergeon-6767-f-watch-band-tool-swiss-spring-bar-tool/

Sent from my Nokia 6.1 using Tapatalk

Ima na kp neki kompleti alata za ispod 1000din, ali konkretno ta alatka je uzasna u tom kompletu. Ne valja nista. Bas skoro sam kupio BERGEON 7767-F alat iz Francuske i odlican je. Imaju radnju za alat za satove na ebay, ovo konkretno kosta 15ak evra sa besplatnom postarinom. Stize za 10ak dana.

Edit: vidim sad da je i kolega odgovorio u medjuvremenu. Takav iz tog oglasa imam i meni ne radi posao uopste. Problem je sto je vrh alatke toliko debeo i sirok da ne hvata uopste spring bar kako treba. Pre nego sto sam kupio Bergeon sam koristio obicne male srafcigere sa vise uspeha nego tu alatku. Mogu da uslikam sutra jednu pored druge, tako se vidi sta je razlika i sta je problem. Mozda sam ja dobio los primerak, kako kinezi napravili... :)

Last edited:
E da, dok nisam kupio alat, sa finom turpijom sam napravio V zarez na jednom od uzanih šrafcigera, preciznih. Imao sam neke kineske koji su se brzo pojeli jer je metal mekan. Ali za skidanje iglica se ispostavii pristojan. I dan danas je u životu, radi posao i dalje :)

Sent from my Nokia 6.1 using Tapatalk

Cilj mi nije reklamiranje radnje ali Hačko časovničarska radnja Kikinda , preporuka od mene za gospodina Branislava Hačka. Vrlo profesionalan i svaka mu čast na pristupu i na popravci mog sata.. .sve sam gledao kako radi i kako radi ,profesionalac nema šta.. plus ni dinar mi nije hteo naplatiti jer za njega bila "mala" popravka a za mene velika mislim. Al da sam ja našao ubuduće gde nosim satove na servis sigurno.

Sent from my SM-N770F using Tapatalk

Last edited:
Branisav je ljudina i opasan majstor! I ranije smo reklamirali i kudili, sve po zasluzi. A u ovom slucaju preporuka i to velika kao kuca!

Last edited:
Ne zamerite ako.je vec bilo slicno pitanje, koga biste preporucili za poliranje stakla na satovima?
Unapred hvala

Sent from my SM-A520F using Tapatalk

Takođe i moje tople preporuke za Hačka, profesionalac u pravom smislu te reči, poseduje veliku ljubav a i vrhunski alat za posao! Svaka čast!

Cilj mi nije reklamiranje radnje ali Hačko časovničarska radnja Kikinda , preporuka od mene za gospodina Branislava Hačka. Vrlo profesionalan i svaka mu čast na pristupu i na popravci mog sata.. .sve sam gledao kako radi i kako radi ,profesionalac nema šta.. plus ni dinar mi nije hteo naplatiti jer za njega bila "mala" popravka a za mene velika mislim. Al da sam ja našao ubuduće gde nosim satove na servis sigurno.

Ovo je moj prvi post na forumu i želim da pohvalim g. Hačka na profesionalnom i stručnom pristupu! Svaka čast!

Moram da se zahvalim I pohvalim za servis, Branislav Hacko hvala vam još jednom na izdvojenom vremenu za moje satove i profesionalnost.Idemo dalje :)Hvala
be948939a1c9df5b318c9ce666d1f5d0.jpg

Moram da se zahvalim I pohvalim za servis, Branislav Hacko hvala vam još jednom na izdvojenom vremenu za moje satove i profesionalnost.Idemo dalje :)Hvala
be948939a1c9df5b318c9ce666d1f5d0.jpg

Daj jos koju fotku Orienta u tvojoj kolekciji da ne bude OT u ovoj temi,brutalan sat

Sent from my SM-G960F using Tapatalk

Pozdrav svima,moze li mi neko reci koliko kosta zamena krunice na obicnom Darwilu,moja se bas izlizala?Zvao sam sajdziju Vuleta i trazi mi 1500 din.Ja licno mislim da je to malo mnogo.Molim za neki savet i preporuku.Hvala.

1500 din je 12-13 eur.
Od toga 3 eura je pdv. 6-7 eura je deo, čovek ti menja krunicu za 200-300 dinara, a gde su kirija i ostali nameti.
Jeste, puno je....

Danas sam Omegu uzeo do Kostic-Dojcinovic,kakav majstor,kakva kultura od coveka. Prvi servis kod njega i mislim da cu stalno.

Послато са M2007J20CG помоћу Тапатока

Mene zanima časovničar za Strelu i 3133 mehanizam u Kikindi ili Novom Sadu. Hačko ne radi jer nema delova, dao mi je proj Lazara u Zemunu koji takođe ne radi ruske satove. Simović u NS se ne javlja, Popov u NS ne zna taj mehanizam, Ačanski se ne javlja. Kostić-Dojcinovic na odmoru a i mislim da rade švajcarce.

Dakle, neko proveren bi mi značio jer imam problem sa datumom, nije samo redovan servis.

Sent from my PAR-AL00 using Tapatalk

Sto se Kostica tice, Poljot navijac koji je skoro servisirao ide par (ali bukvalno) sekundi dnevno u plusu. Mozda ovo nije referenca za komplikovanije ruske mehanizme, ali definitivno da ne radi samo svicarce.

Back