Itay Noy - Hand crafted satovi "made in Israel"

araphel

New member
Reaction score
22
Itay Noy poslednjih dvanaest godina pravi unikatne "high quality" satove. Sve što ovaj momak iz Tel Aviva uradi u svom studiju je striktno "hand made" bilo da su u pitanju ručni ili bilo kakvi drugi satovi. Inače, Itay Noy drži Bachelor Of Fine Arts diplomu Jerusalimskog Bezalel univerziteta, kao i Master dizajn akademije iz Eindhovena. Takođ je profesor dizajna satova na već pomenutoj Bezalel akademiji.

Neke od nagrada:

Andy Prize 2007
St. Etienne Biennale Internationale Design, first place 2000
Lockman, za praktičan dizajn

itd.

Više o čoveku i njegovom radu na:

ITAY NOY - Independent Timepiece Maker

Edit: tolike sam godine proveo tamo, a da nisam ni čuo za čoveka. Sramota me je.

Last edited:
Itay Noy:

Itay Noy u akciji:

Identity kolekcija, model Hebrew:

Model iz DiaLOG kolekcije:

Model iz X Ray kolekcije:

Model iz Netline kolekcije:

araphel hvala na ovoj temi :thank_you2:, zaista interesantan proizvođač.

Vidi se da su satovi izuzetno kvalitetni, a ako na to dodamo i jedinstven i atraktivan dizajn, ovi satovi i nisu toliko skupi (1500-6000 EUR) za ono što nude. Mogu samo da kažem svaka čast ovom čoveku, koji svakako ne nosi slučajno zvanje profesora. :yes4:

Koliko sam video, u satove ugrađuje uglavnom ETA mehanizme, ali vidim da ih potpisuje. Meni lično je jako interesantna ova kolekcija u kojoj su ciferi urađeni sa šablonima poznatih svetskih trgova. Fraktali su mi takođe interesantni. Vrlo zanimljivo. Proveo sam više godina života tamo, i baš mi je nedavno palo na pamet kako nisam registrovao za to vreme da postoji neki lokalni proizvođač, pa sam eto ovih dana krenuo da pretražujem. I zadovoljan sam što sam ovo našao. Drago mi je da se još nekom dopada.

Back