Ivke1-Moji satovi

Cestitam!

Pune kutije "ludih" navijacaaaa!!! :dance3::D

Hvala na cestitkama .

I meni je palo na pamet da navijaci moze da znaci i nesto drugo ali nisam nasao ni jednu prikladniju rijec. >Nisam namjerno koristio winder.

Zna li neko kako se mogu okrenuti slike, sve su naopacke okrenute.

Hvala na cestitkama .

I meni je palo na pamet da navijaci moze da znaci i nesto drugo ali nisam nasao ni jednu prikladniju rijec. >Nisam namjerno koristio winder.

Zna li neko kako se mogu okrenuti slike, sve su naopacke okrenute.

Takav je jezik, pun dvosmislenosti. :)

Ja kada uploadujem isprave se ako sam prethodno imao neku obradu na njima. Bilo da je skracivanje ili dodavanje svetlosti. Inace i meni okrece uvek.

Stigla prinova, svjesno kupljen sat koji je svima poznat. Kopija ili ne mozense diskutovati za mene vise jest nego sto nije ali na žalost morao sam napraviti kompromis. Naručio sam sub i mislim da bi bilo previše da uzmem i treći Rolex. Mislim da su Daytona i sub dovoljni.
Slicnosti sa rolexom ima puno mada ima i nekakvih razlika. Oblik kućišta je veći i drugačiji. Nije ogromna razlik ali se vidi. Kopča na narukvici je drugačija. Sat je takodje deblji. Kad bi ignorisali boje i sličnost najviše izgledom me podsjeća ne Breitling superocean.
Sto se tiče sata i kvaliteta samog mogu reci da je malo zamjerki. Narukvica odlična, ( vidjet ćemo kakva će biti jubile, naručio sam org.) kopča srednja žalost - sto je i najslabiji dio sata. Kućište 42mm i sasvim je ok. Safirno staklo, kiklop oko je odlično, keramički prsten. Mehanizam ETA 2893-2. Sve u svemu odličan sat. Cijena novog je 1350e , ja sam ga kupio polovnog i platio 650e, plus ekstra narukvicu koju sam naručio 180e.
2D281CF5-F17E-4BAE-A729-6AAA22F44602.jpg
26E06B26-A447-4E7C-A5B8-4B4736BC38B2.jpg
BC90BEF6-2F08-4691-A3EE-457E9C725F22.jpg
BB186105-66BF-42DE-8DAD-0B214E235964.jpg
574EF30F-EA90-4164-A6D6-C22F015B137B.jpg

Last edited by a moderator:
Hvala vam.
Jos jednom da kažem da je sat stvarno kvalitetan. Nisam ni znao za ovu marku sata, tražio sam da sat bude slican Batmanu i da ima jubile narukvicu. Ugledao sam momku na ruci Rolex Batman, ubija koliko je dobar. Steinhart ima sa veličinom 39 sto je malo za moju ruku a 42 je titanium. Slučajno sam naišao na ovu marku sata.
Po kvalitetu ne odstupa ni milimetar od Breitlinga superoceana koji sam imao. Mehanizam je razlika jer je u breitlingu ETA top grade a u ovom satu niži nivo Ete, ali bolji mehanizam. Plus moram dodati tacniji od Ete u Breitlingu .

Stigla narukvica, sad je orginal kopija Rolexa.??????
Narukvica kvalitetna, svi linkovi puni, ne zveči.
15430ACD-B90F-441A-8E8F-324DDFB73C64.jpg

Dobio od supruge za godišnjicu braka, jako dobra kutija bukvalno se ne čuje. Držim je na ormariću pored kreveta i ne čujem je.
B1EBAD16-342C-4E02-B080-A0C935C0C876.jpg

Kad sam vidio Rolex Batman bio je osjećaj da je to to. Sreća kontaktirao sam momka koji je bas imao i ima dosta satova. Čovjek mi je na lijep način objasnio da satovi koji su specifični, malo drugačiji mogu poslije izvjesnog vremena da predaju iz oduševljenja do skorom nerviranja. Imao je i Hulka i Batmana za manje od godinu dana je prodao obadva.
Rekao mi je da ako mislim da plaćam neku veću cijenu za sat da je bolje držati se klasike.
Mogu da potvrdim njegove rijeci ( bar u mom slučaju) imresioniranost Batman dizajnom je brzo splasnula. Sat je i dalje ok ali ništa naročito.
Želio sam da iznesem ovo moje iskustvo možda nekom pomogne u odabiru budućeg sata.

3FCC22FC-49A5-4261-814F-29770136820A.jpg

Testiran na dubini 10m, dalje nisam mogao.
Uši nekako i podnosim ali glava boli.
Jako kvalitetan sat, mana mu je dizajn. Kome ne smeta kopiranje dizajna mogu preporučiti Davosu.
48EEC7F4-BAC8-452F-9C0D-382C2414AA80.jpg
AC165F4C-50DA-43AC-A9DF-583577B8EFDC.jpg

Verujem da bi sat bio svima mnogo privlacniji da su bar malo originalni. Ista prica i sa Squale. Imaju iste takve satove i ne bih ih ni pogledao, al zato njihovi 1521 satovi su bomba.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Verujem da bi sat bio svima mnogo privlacniji da su bar malo originalni. Ista prica i sa Squale. Imaju iste takve satove i ne bih ih ni pogledao, al zato njihovi 1521 satovi su bomba.

Zato sam i naveo da im je mana manjak orginalnosti ali kvalitet materijala i obrada su veoma dobri. Mogu bez ustezanja reci na nivou poznatih marki u vrijednosti 2-2500e.

Bio bi cool sat da ne postoji rolex batman :)

Meni se dopao onaj model koji je mix submarinera i explorer 2...koliko-toliko mi je bio manje klon, a vise mix razlicitih modela...ali mu na kraju nisam dao sansu najvise zbog velicine i debljine. Gledajuci unazad, verovatno je i bolje, stvarno im nedostaje originalnosti.

71tP5ksUHfL._AC_UL1500_.jpg

Imaju tu manu da kopiraju dizajn i mislim da je glupost i poreci nešto tako.
Kvalite sata je dosta visok, žalosno da nešto sami ne smisle na polju dizajna.
Da se razumijemo nisu ni jeftini Davosa satovi ali kvalitet prati cijenu sto se ne može reci za dizajn.

Zbog dizajna ih preskocim. Imam osecaj da bi mi svako rekao “Gledaj ga nema para za Rolex pa se krpi i nosi daj sta das”
I onda trosis vreme objasnjavajuci da je dobar sat. Steta, kad bi samo malo poradili na tome. Samo malo.

Back