piksi
New member
Drago mi je da je kolega uspeo da izabere sat za sebe, čestitke na prinovi. Nevezano za dilemu između konkretnih modela i proizvođača utisak mi je da previše značaja u komentarima pridajemo mogućoj kasnijoj prodaji sata. Ovo mi naročito izgleda manje bitno kada je reč o cenovnoj kategoriji od stotinak ili približno toliko evra. U ovoj cenovnoj kategoriji kupujemo mnoštvo potrošnih dobara, parfem, duks, cipele, džemper, jaknu, pantalone i sl. Nisam siguran da bilo koji od ovih predmeta biramo po tome da li će održati vrednost i ne prodajemo ih nakon određenog vremena, a u proseku ih kupujemo mnogo češće nego satove. U redu, neko se zasiti jednog sata pa bi da proba sa nekim dugim... Mislim da većina članova koji se obrate sa sličnom dilemom, nemaju previše iskustva sa kupovinom satova i pretpostavljam da im je većini prvenstveno bitan estetski momenat, nekima se verovatno neće ni dopasti satovi koji imaju odlične preporuke,ali ne i bling efekat koji ima većina satova koji se prodaju po tržnim centrima.
Složio bih se da prvenstveno treba izbegavati proizvođače sa crne liste i svakako satove firmi koje prave patike, odela, parfeme i sl.
Kada je reč o modelima proizvođača koji već određeno vreme egzistiraju u tržišnoj utakmici, i prodaju satove po ceni po kojoj se prodaju farmerke, dajući pri tom garanciju od godinu, dve... Mislim da je uz pozitivan estetski momenat, garancija i cena od stotinak evra sasvim adekvatna kod kupovine sata, uostalom siguran sam da nejveći broj korisnika satova svoje satove ne prodaje i da im održanje cene nije presudni faktor prilikom odluke o kupovini. A što se trajnosti tiče siguran sam da će većina satova nadživeti pomenuta potrošna dobra za koje izdajemo približan novčani ekvivalent i ne marimo oko održanja cene i prodaje kao polovnih.
Složio bih se da prvenstveno treba izbegavati proizvođače sa crne liste i svakako satove firmi koje prave patike, odela, parfeme i sl.
Kada je reč o modelima proizvođača koji već određeno vreme egzistiraju u tržišnoj utakmici, i prodaju satove po ceni po kojoj se prodaju farmerke, dajući pri tom garanciju od godinu, dve... Mislim da je uz pozitivan estetski momenat, garancija i cena od stotinak evra sasvim adekvatna kod kupovine sata, uostalom siguran sam da nejveći broj korisnika satova svoje satove ne prodaje i da im održanje cene nije presudni faktor prilikom odluke o kupovini. A što se trajnosti tiče siguran sam da će većina satova nadživeti pomenuta potrošna dobra za koje izdajemo približan novčani ekvivalent i ne marimo oko održanja cene i prodaje kao polovnih.