Jedan sumnjiv mehanizam

Neša

Super Moderator
Staff member
Naišao sam na jednu običnu, klasičnu pobedu sa lokalnom sekundarom, ali mi je pažnju privukao mehanizam.
IMG_1598.jpg
Kao što se vidi na slici, mehanizam nije potpisan, nema oznaku „ЗИМ, 15 камней", kao ni serijski broj, a sa desne strane postoji neki urez, kao da je neko sekirom nešto sređivao. Na satu i mehanizmu se vidi da su korišćeni i da nisu novi, tako da bih isključio mogućnost da je u pitanju kinez. Odgovarajući mehanizam na ruskom sajtu horology.ru izgleda ovako:
pobeda1.jpg
Nešto duža priča se može naći na sledećoj adresi: Pobeda movements

Zanima me da li je mehanizam problematičan zbog nedostatka oznaka i onog ureza. Kod kuće imam jednu sličnu pobedu, čiji je mehanizam identičan onome sa ruskog sajta.

Svaka pomoć je dobrodošla.

Last edited:
Ovaj mehanizam sa gornje slike je proizveden u istoj fabrici koja proizvodi Raketine mehanizme.(mislim da sam negde ranije naišao na takav podatak)

Imaš li možda link ili još neku informaciju?

Ako sam dobo shvatio, u pitanju je isti mehanizam, samo što je drugi proizvođač?

Hvala, Hadži Dalibore, to mi je bilo najbitnije :beer:. Sat inače sasvim OK radi, lepo izgleda i očuvan je, pa ne bih voleo da jurim krševe po pijaci tražeći autentični mehanizam.

Back