Kako prepoznati kopije (replike) satova

@VLADAN P Jasno, drzacu se opstih mesta ako za pouku uzmem komentar u ovoj temi koji je ostavljen (umesto konkretnih primera, neodredjene fraze). Inace, ja sam vec napomenuo da sam ovde video seksisticke komentare koje niko ne dira, a postoji bar jedan clan koji za avatar ima amblem teroristicke jedinice osudjene za zlocine ravne onim koje je cinila nacisticka Nemacka (sa identicnim motivima), tako da ocigledno postoje pravila foruma i pravila foruma. Nema brige, pokusacu da se drzim pravila foruma, ovih eksplicitnih, a ako ne budem mogao sam cu otici.

Inace, u drugoj temu sa opstih mesta predjoh na konkretni "slobodarski pokret" jer je jedan clan mislio da se moja uopstena sala odnosi na njega, pa sam morao biti konkretan i spomenuti politicku organizaciju kako bih clana resio zablude da je on predmet sale.

No42,
nakon tvojih prvih postova sam mislio da si trol ili hejter, ali vec sam ti jednom pisao da sam siguran kako bi imao šta da kazes na forumu i da bi mogao da daš veliki doprinos našoj maloj komuni, pa očekujem da opovrgneš moje inicijalne sumnje.

Mislim da nema potrebe da se toliko konfrontiraš sa pojedinim članovima, uopšte to sve nije produktivno. Umesto nesporazuma sa pojedincima bolje bi bilo da odabereš neku temu u vezi sa satovima, sa nestrpljenjem je čekam...

Mnogo više od postova kakve sada piseš bih voleo da pročitam tvoj autorski rad o nekoj o tema u kojima si "jak", a siguran sam da ih ima dosta.

Inače off teme izbegavamo, kao i raznorazna prepucavanja, jer bismo se brzo naljutili jedni nadruge i podelili po sistemu Zvezda Partizan i brzo bi se ova nasa prica pokvarila.

Čekajuci tvoje nove postove,

pozdrav

Last edited:
Moje misljenje je, sa cim ostali ne moraju da se sloze, da takvi clanovi moraju biti blokirani na ovom forumu.

Kolega, slažem se sa Vašom konstatacijom!
Takve članove treba sankcionisati (blokirati), eventualno pružiti dodatnu šansu uz jedno oštro upozorenje, a sve zarad ograde u slučaju nenamernog (iz neznanja) previda.

Hvala na podrsci kolega mizzy
Treba sacuvati izvornu originalnost ovog foruma i ne dozvoliti postavljanje, testove i komentare na satove koji su replike.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Opet oglas za fals sat na našem forumu :thumbdn:

Fejk - IWC.jpg

A i ona Omega Seamaster Planet Ocean, sa "65% originalnih delova" i dalje je na oglasima :banghead:

mizzy
Ta sad nova kao Omega je od KupujemProdajem prodavca proslavljenog iz teme o smesnim oglasima. To je jedna od onih Omega koje valjda sastavljaju i prodaju u tamnoj ulicici nakon sto im visokoplaceni radnici Omege prosvercuju originalne delove iz Omega-inih postrojenja po ceni pljeskavice :)
Mada, prodavac ove stare kao Omege je svakako dostojan takmac u genialnost ovom novom, posto matematicari jos uvek pokusavaju da dodju do vrednosti od 65% originalnih delova, a rade tri tima - tim koji trazi racunicu po masi, tim koji trazi racunicu po zapremini i tim koji trazi racunicu po nedeljivim delovima.

Opet oglas za fals sat na našem forumu :thumbdn:

View attachment 132751

A i ona Omega Seamaster Planet Ocean, sa "65% originalnih delova" i dalje je na oglasima :banghead:
Opet kopija na ovom forumu!? Ovo vec postaje problematicno, molio bih administratora da reaguje sto hitnije i clanove blokira kako ne bi nanosili i dalje stetu ugledu ovoga sajta. Molio bih sve kolege da reaguju kako bi izvrsili pritisak da se ovaj problem sto pre resi. Hvala unapred.

Članovi koji su prodavali replike su banovani na tri meseca.
To je sve što trenutno mogu da učinim.
Kada se pojavi još neko od moderatora ili administratora oglasi će se obrisati.

Nema potrebe da se apeluje ponovo i poziva na bilo kakvu reakciju kolega samo par sati nakon mog posta u kome sam vas obavestio da ima problema sa uređenjem te stranice.

Očekivana reakcija je da se to shvati i prihvati.
Hvala.

EDIT- Sada vidim da je i Sky objasnio :)

Naravno kolega, zao mi je sto sam tako protumacen, niko ne dize tenzije, vec se gomilaju replike u rubrici prodaja satova, to je zabranjeno na ovom forumu, ukoliko administrator ima problema sa sajtom to je vec njegov problem, s druge strane, ako nikoga nije briga pa nije ni mene. Moja kritika je bila dobronamerna a ukoliko,pak, smatrate da ja dizem tenzije i pozivam na puc ovde,slobodno neka me administrator blokira.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Dve poruke ispod tvoje prosle poruke vec je skrenuta paznja na tu istu repliku. Vladan je objasnio da postoji problem. Cemu ponovo isticanje tog istog oglasa i poziv da se vrsi pritisak? Na koga pritisak, cime vrsiti pritisak? Bice reseno. I ko kaze da pozivas na puc (kako se uopste vrsi puc na forumu)?

Last edited:
BucaJr.

Mene fascinira a i zbunjuje nesto drugo - kako je uspeo (ili uspela) da izgrebe bezel onako u krug. To nije bas lako uraditi ni kad pokusavas :)

Šta mislite da li je Certina original?
20170921_144912.jpg
Ako jeste, kako ove satove čoek prodaje za cca 180eura, a u radnjama je oko 450-500?

Na osnovi ove slike je nemoguće zaključiti, da li se radi o originaliu ili ne.
Što se tiče cene - na osnovi slike, sam skoro siguran, da se radi o modelu C001.617.11.057.00, koji sadrži odličan mehanizam ETA 251.262 iz Flatline linije.
Cena novog sata je kao što si napisao bila negde oko 550 € ali ako se uzme u obzir, da je sat star nešto oko 5-6 godina, (gore pomenuti mehanizam više ne postoji u redovnoj proizvodnji ETA, nego je zamenjen sa ETA 251.264) i da se radi o kvarcu, cena je prilično realna. U svakom slučaju, ako je sat originalan i dobro očuvan, radi se o povoljnj kupovini.
Ako te zanima, zamoli ga da ti pošalje malo detalnije podatke, slike, pa na osnovi reference,, možeš ići u proučavanje, da li je primerak pravi ili ne.

Šta mislite da li je Certina original?
View attachment 133009
Ako jeste, kako ove satove čoek prodaje za cca 180eura, a u radnjama je oko 450-500?

Back