Kako prepoznati kopije (replike) satova

Najvjerojatnije Dixon Gangzhou ili Tongji. Bez slike ništa. Ali računaj da je mehanizam smeće ukrašeno Zenith logom. Stvarno ne znam za šta bi ga koristio osim za osnove urarstva.

Last edited by a moderator:
Najvjerojatnije Dixon Gangzhou ili Tongji. Bez slike ništa. Ali računaj da je mehanizam smeće ukrašeno Zenith logom. Stvarno ne znam za šta bi ga koristio osim za osnove urarstva.

imam staro zlatno kuciste sa plocom i kazaljkama pa bih mehanizam kod sajdzije prebacio dimenzije odgovaraju on merio

dobar dan,zeleo bih pomoc naime nasao sam ovaj model seika na sajtu kuoujem prodajem,cena mu je 12000 dinara,postoji li mogucnost po slikama da se vidi da li se radi o rep..ci.hvala

Retke su Seiko replike, a naročito za kvarcne modele, tako da verujem da je ovo original. I cena mu je okej.

Original je. I prelep sat inače. A Seiko replike nisu baš toliko retke, ređe nego npr. Tissot ali ih ima. Takozvani Feiko.

Original je. I prelep sat inače. A Seiko replike nisu baš toliko retke, ređe nego npr. Tissot ali ih ima. Takozvani Feiko.

Pogrešno sam se izrazio, retke su kvalitetne Seiko replike, makar one koje sam ja viđao po netu. Čak sam tragao i po sajtovima i forumima gde se govori o replikama, jer me interesovalo kolika je šansa da budem prevaren pri kupovini Seika, i tamo se pisalo da uopšte nije isplativo praviti Seiko replike za razliku od Rolexa, Hublota, AP-a, Omege i ostalih švajcaraca, što ne znači da se to neće promeniti u budućnosti. Pri tom nisam tragao za vintage modelima, kapiram da među njima postoji veća šansa za frankenštajnima i fejkovima.
Ako grešim, ispravi me.:beer:

Pogrešno sam se izrazio, retke su kvalitetne Seiko replike, makar one koje sam ja viđao po netu. Čak sam tragao i po sajtovima i forumima gde se govori o replikama, jer me interesovalo kolika je šansa da budem prevaren pri kupovini Seika, i tamo se pisalo da uopšte nije isplativo praviti Seiko replike za razliku od Rolexa, Hublota, AP-a, Omege i ostalih švajcaraca, što ne znači da se to neće promeniti u budućnosti. Pri tom nisam tragao za vintage modelima, kapiram da među njima postoji veća šansa za frankenštajnima i fejkovima.
Ako grešim, ispravi me.
Nema greške, to je to, slažem se
Da izmerio sam precnik i odgovara mi.jel mehanizam u njemu dobar kako se vama cini posto ste imali takav sat?
Pa ono... Osnovni Seiko baterijaš. Nit smrdi nit miriše... Ne opterećuj se, uzimaj ako ti se sviđa.

Sent from my SM-J730F using Tapatalk

Nije baš osnovni seiko baterijaš.

1/5 centralni krono i grande date.

Ako ti paše uzmi. Meni nisu odgovarale dimenzije i to što nema lume.

Nije baš osnovni seiko baterijaš.

1/5 centralni krono i grande date.

Ako ti paše uzmi. Meni nisu odgovarale dimenzije i to što nema lume.
Ok izvinjavam se struka, mrvicu napredniji Seiko baterijaš dimenzije u smislu da je mali za tvoju štapu?

Sent from my SM-J730F using Tapatalk

Pozdrav svima.. Nov sam na forumu i zeleo bih da se raspitam i da mi pomognete ako je moguce.. Pa da predjem na stvar..
Planiram da kupim Casio G-Shock i gledao sam GA110 na kupujem prodajem sajtu.. Ne zelim nikako repliku da kupim.
Nasao sam GA110 i kosta 60e kod tog coveka.. On u opisu kaze da je sat made in japan i da je zbog toga jeftiniji od made in thailand koji se prodaju po radnjama u srbiji.. Po njegovim recima Japan made ima losiji mehanizam, npr: Kada je sat na 14h i ja zelim da podesim da bude 13h tajlandski vrati samo kazaljke jedanput unazad, dok japanski mora da pravi pune krugove napred dok nedodje do 13h...
Ovo je link sata: https://www.kupujemprodajem.com/Nak...-GA110-64392179-oglas.htm?filter_id=155818716
Ako sam pogresio temu neka admin prebaci ovu poruku samo, hvala unapred svima :D

Pozdrav i dobrodošao na forum.

Što se tiče odgovora na tvoje pitanje, imam jednu narodnu izreku: jeftina čorba - smrdljiva čorba.

https://youtu.be/VYG-PXdltz4

Doduse, prodavac kaze da mu auto light radi izmedju ostalog ali pogledaj klip od 8:25

Ja bih preskocio cak i bez ovog snimka. Nisam ekspert za gshock ali prica o jeftinijim mehanizmima je meni veoma, veoma sumnjiva.

Sent from my SM-A310F using Tapatalk

Back