Kako prepoznati kopije (replike) satova

tolarbo

New member
Ucinilo mi se da bi bi ova tema imala veliki edukativni karakter i doprinos boljem poznavanju satova. Pa bi predlozio da postavljate fotografije originalnih satova i njihovih re**ika. Nekoliko prijatelja, koji vole satove, nikako ne mogu da svhvate sta treba gledati i gde su te razlike najuocljivije. Zato mislim da ce ova tema itekako pomoci.

Podržavam ideju Milane, i nadam se da mi nećeš zameriti na maloj izmeni naziva teme.
Slede video klipovi koji su inače najlakši način za konzumiranje sadržaja za većinu ljudi:

Stay tuned, biće ih još...

Pozdrav.

Last edited:
Da da, slazem se, ovaj naziv teme je i prikladniji. Odlicni su video klipovi, ali dobro dodju i fotografije ako nema videa. Tako ce clanovi lakse znati na sta treba obratiti paznju, posebno kada se kupuje koriscen sat, i ne u radnji. Iskreno mislim da su zbog toga aukcije najgora stvar, jer prvo licitirate i platite, a da uzivo niste ni videli sat.

Najjednostavniji nacin je da se sat ubaci u kriglu piva ili casu vode. Ovim otpisujete 90% replika na nasem trzistu.
Ako prezivi 5 minuta super. Sledeci test je casovnicar pa posle njega otkuvavanje :)

Casio edifice EF546D-1A

Re*lika
casio-edifice-546-fake.jpg

Original
casio-edifice-546-original.jpg

Casio edifice EF546D-1A

Osim označenog, lako se uoči razlika u veličini i čistoći fonta tachymetera, a najuočljivija razlika je u položaju brojeva 170 i 200, što je posledica upravo te nepreciznosti fonta kod replike.

Trazim pomos u vezi ovog sata... Da li je replika ili nije?
Moje misljenje je da jeste ali konsultacija sa svima vama uvek dobro dodje.
U pitanju je OMEGA CHRONOMETER AUTOMATIC CO-AXIALESCA PEMENT
omega1.jpgomega2.jpgomega3.jpg

Last edited by a moderator:
hvala puno drugari.
Strasno je koliko podvaljuju ljudima na limundu... Treba otvoriti sirom oci kada kupujete satove... ovi lisci od prodavaca nisu zivi ako nesto ne podvale!

Pozdrav svima!Volio bih pogledati video klipove za razlikovanje originala i replika ,ali ih ne vidim .Pretpostavljam da će se pojaviti poslije prvog komentara na forumu!Ispravite me ako griješim!

Negde sam procitao podatak da se Rakete prave u Kini i prodaju se kao nos sa zigom "made in Russia" ili sssr. Da li neko zna nesto o tome? Da li Raketa proizvodi satove,i da li su ovo originali? Kostaju 50ak eura,a nigde ne vidim "made in Russia"

Dreizeiger1_1.jpg

Double3.jpg

Dreizeiger8.jpg

Antarktik1.jpg

Mogu da potvrdim da sam to čuo od jednog časovničara, uz napomenu da se kopira više proizvođača ruskih satova. Kaže da je video neku raketu sa oznakom „Сделано в Росии", u kojoj je bio neki krš od kineskog mehanizma. Kako mu je rekla mušterija, sat je kupljen na nekoj pijaci. U pitanju je bio neki jeftin satić od nekoliko stotina dinara.

Za Poljot-e mi i nije cudno,Slave se takodje sve cesce nalaze sa tim potpisom. Jedna kineska kompanija je otkupila prava da koristi ime Slava -"Slava Sozvezdie" (Слава Созвездие) i sa natpisom "Russia" na brojcaniku,ali ti modeli nemaju veze sa izvornom fabrikom.

„Сделано в CCCP" se bas povampirilo u zadnje vreme. Sve je vise "unused" modela. Gde li ih samo cuvase do sada... :D Izgleda da duh istoka postaje egzotican zapadu :laugh:

Back