Nema tu nikakvog vredjanja, zasto bih kupovao repliku i nosio je ako necu drugi da je vide?
Ja ništa ne kupujem da bi drugi videli, pa tako ni sat. Uopšte me ne zanima šta drugi misle, niti imam potrebu da sebe uveličavam u tuđim očima. Znači, ako kupim sat, nosim ga samo iz sopstvenog zadovoljstva i ništa više od toga.
Zar te ne bi bio blam da te neko pita-''Jeli to Tag Heuer carrera?'' a ti da odgovoriš-''Nije.To je kopija tog sata.''
Ne, ali bi me bio blam da slažem da je pravi. I to bi me baš baš bio blam.
Najgora varijanta je kupiti tako nešto za ozbiljne pare i biti prevaren, a svedoci smo velikog broja oglasa u kojima ljudi prodaju satove koje su "dobili od bogatih rođaka, ali su papiri izgubljeni u selidbi".

Na žalost, ni papiri više ništa ne znače, čak i uz automobile se podvaljuju lažni.
Ovaj edifice je jako lep sat, a o kvalitetu ove serije zaista ne treba trošiti reči. Na žalost, meni baš ovaj izgled previše kopa oči jer je - iskopiran. Ima nekih drugih Casio Edifice satova koji nisu kopija drugih (po izgledu) i koji mi se jako sviđaju.
Ipak, moj izbor je Citizen AV0030-60E kog na žalost trenutno nema u onoj poznatoj onlajn radnjici. Pobegao mi je poslednji ispred nosa. Najverovatnije ga uzimam kad ga opet dobiju, ako u međuvremenu pare ne odu na nešto drugo - i ne, to neće biti replika.