Kako se naziva ova osobina...

VLADAN P

Super Moderator
Staff member
Imam CASIO AW-80 i on ima jedan zanimljiv "momenat"-Ne poseduje sekundaru a minutna kazaljka se pomera na svakih 20 sek. uz adekvatni zvuk(tik ili tak:p).
Dakle,sat je skoro pa nečujan i to mi se VRLO dopada.
E,sad.Pošto polako razmišljam o nabavci novog sata,voleo bih da i on poseduje taj "momenat".
Pitanje za vas-Kako se taj"momenat"naziva,tj.kako da prepoznam sat sa tom opcijom?
Znači-Analogno prikazivanje vremena a bez zvuka

Re: Kako se naziva...

Odmah bih ti odgovorio, ali ne znam... Pa evo cisto da znas da te ne ignorisemo... :D Javice se vec neko ko zna, ne brini... :)

Ja sam juče samo preleteo preko teme, upravo je pročitao i ostao bez teksta. Mada isto tako i ignorišem sve ovih proteklih dana. :D
Ne znam kako se zove funkcija, pregledao sam korisničko uputstvo i zaista se spominje napredovanje minutne kazaljke na svakih 20 sekundi ali ime funkcije ne. Sat koristi 2747 mehanizam, pa bi možda trebalo da tražiš analogne satove sa ovim modulom.

Uostalom, tek je tema postavljena, strpi se malo... možda se javi neko sa konkretnim i preciznijim odgovorom. :)

Pozdrav

Sat koristi 2747 mehanizam, pa bi možda trebalo da tražiš analogne satove sa ovim modulom.

I ovo je nešto za početak;)
Hvala!

@Sima Hrabri

Ma,u tebe ne bih ni sumnjao(pogotovo što vidim koliko ti je dosadno na poslu ;))

Mozda tu funkciju ima dosta satova koji nemaju sekundaru,ja stvarno ne znam...

Imam ja to na mom Fishing Gearu, ne znam kako se zove ali sam sigurana skoro sto posto da ide samo u analogno digitalnoj kombinaciji i to samo kod Casio satova...

Ja znam da ima mehanizama bez sekundare koji tik-tak svake sekunde pa onda ima koji tik-tak svakih 20 sek. a mislim da ima i onih koji pomeraju skazaljku svakih 1min :boring:. E to je posao taj verovatno uopste ne cujes. A kako se zovu :idea: DVADESETSEKUNDNIMEXANIZAMSATA

Znači-Analogno prikazivanje vremena a bez zvuka
Seiko pravi analogne satove koji rade bez tik-tak zvuka, samo klize... :sleep: SPRINGDRIVE :yes4: Imaju magnetno kočenje i kvarc koji to kontroliše. Mada ispunjava uslov da je nečujan, sumnjam da imaš nameru dati 2-3k eura samo zato što ti smeta tik-tak :top:

Za zainteresovane-

CASIO EF 503 se, praktično, ne čuje da radi ,a radi :)

I,tek,da se razumemo-Nije tačno da mi smeta zvuk rada mehanizma-naprotiv!!!
Zvuk čisto MEHANIČKOG sata je jedan od lepših zvukova u ''prirodi'' :yes4:

Ne mogu da objasnim zašto,ali kod kvarcnih satova mi se dopada kada su nečujni :dontknow:

Istina :yes4: za mehanički. Dobro je, taman sam se zabrinuo da ti se taj zvuk ne sviđa :fie:. Ima neki umirujući ritam i ton, zar ne, zvuk tihe beskonačnosti... 518400 puta na dan kao da nikada neće stati da kuca. :yes4: (a za one skuplje 691200 na dan :embarassed:)

Back