Koja vam je najbolja kupovina sata do sada?

Vladan-Stevanovic

Administrator
Staff member
Koje su vaše priče – koji model je u pitanju, kako ste ga našli i zašto smatrate da je to bio najbolji ulov? Da li biste ga danas opet kupili po istoj ceni ili je to bila prilika koja se dešava jednom?
Ne mislim nužno na najskuplji sat koji imate, niti na onaj koji je “najbolji” po specifikacijama. Više me zanima onaj primerak za koji danas kažete: ovo sam baš dobro prošao.

Da li je to bio:
  • sat kupljen daleko ispod tržišne cene
  • model koji je kasnije ozbiljno poskupeo
  • neočekivan ulov sa oglasa ili buvljaka
  • sat koji ste platili korektno, ali je kvalitetom debelo nadmašio očekivanja

Kod mene je lično najbolji osećaj kad naleti nešto što sam dugo jurio, a ispadne i cena razumna. Nije čak ni poenta u zaradi ili “flipovanju”, nego u onom momentu kad znaš da si napravio pametan potez (dobar odnos cene, stanja i onoga što sat nudi).

Evo da ja počnem. Sat koji mi je bio baš onako najbolji ulov je verovatno ovaj Seiko Sportura model.

Kupio sam ga na Jomashopu u Americi, u trenutku kada je dolar bio jako slab. Mislim da je odnos evro–dolar bio oko 1,62 ili tako nešto. Tako da je sat, koji je realno kod nas koštao oko 600 evra ili malo preko toga, mene izašao oko 200, možda nešto malo više. Zbog toga mi je ostao u baš dobrom sećanju. 😁

Uzeo sam tada nekoliko komada. Svoj primerak sam slatko nosio, ostale sam prodao preko oglasa i zaradio sasvim pristojnu razliku. Jedan od kupaca bio je i naš čuveni član @milan zmaj. Planirao je da taj sat pokloni doktoru povodom porođaja njegove žene, ali mu se sat toliko svideo da ga je na kraju zadržao za sebe, a doktoru uzeo nešto drugo.

Ispostavilo se da je to bio sat koji ga je zapravo uveo u svet satova. Nadam se da mi neće zameriti što sam podelio ovu priču sa svima vama. 😊

IMG_7769.JPG

IMG_7770.JPG

img_4219-jpg.160434

Sat koji smatram najboljom kupovinom mi je ovaj Citizen Nighthawk. Kupljen je nedugo pošto sam se učlanio na forum, a danas ga najčešće i nosim. On spada u četvrtu grupu, tj. sat koji je korektno plaćen, ali je nadmašio očekivanja. U ovom slučaju korektna cena ne predstavlja visoku, a sat se dobro pokazao i po kvalitetu i po ekonomičnosti. Pošto je u pitanju Eco-Drive, nije bilo potrebe da se otvara i da mu se menja baterija, a usled robusnosti nema nikakvih oštećenja uprkos tome što ga nosim tokom aktivnosti koje potencijalno mogu da ga oštete. Po estetici ne beži mnogo od satova koji se sada prodaju, a veoma je pregledan.

Sat koji može da spada u prvu i treću grupu, tj. ispod tržišne cene i neočekivan ulov sa buvljaka je jedna Raketa televizorka koju sam davno postavljao na forum:

39133-edeb9a37a4becffa5dba12eb48f3b24b.jpg

Kupljena je na buvljaku za 170 dinara pre više od deset godina. Prodavac je tražio 200, ali imao sam sitno 170, plus jednu ili dve crvene, pa ga je očigledno mrzelo da vraća kusur. Koliko god zvučalo smešno, ovaj sat je izuzetno precizan. Kada sam časovničaru pokazao ovaj „ulov”, dva puta je proveravao tačnost i bio je prijatno iznenađen. Ispostavilo se da sam tu imao velike sreće, tj. da sam uspeo da ubodem dobar primerak. Raketicu skoro da i ne nosim, već je držim u kutiji.

Seiko SKX009 - moj prvi skuplji sat koji mislim da nikada necu zameniti drugim u smislu da cim ga stavim znam da je leto pocelo i izazove mi lepa osecanja. Dimenzije sata, odnos cena/kvalitet, boja cifera i aluminijumski pepsi bezel, spreman za bilo akcije i ide uz sve letnje kombinacije.

Izdvojio bih doduse i nedavno kupljeni Cartier Santos 2961 is 80ih -> premasio je neka moja ocekivanja u smisu koliko nestane na ruci kada se nosi, a i nije toliko samo za elegantne prilike koliko sam ocekivao, tj. ide sasvim ok u sklopu casual odevnih kombinacija.

Back