Koje još predmete obožavaju ljubitelji satova ?

Hehhehe , zena i ja gde god odemo (more, neko mesto gde smo prvi put) kupujemo magnete sa simbolima tog mesta:)

Ja ih ne kupujem, ali često dobijam na poklon. To me toliko zamara... Držim ih u fijoci, a ne na frižideru. A žašto? Mnogo više volim slobodan prostor te lako mogu da obrišem i držim uredan frižider. ;) Praktika! ;)

imam puno vrednih postanskih markica, stotine ovakvih, novih sa lepkom i bez pecata, citave serije, malo nasledio, dosta sam ja kupovao, ovo su reljefne sovjetske iz sezdesetih, imam sovjetskih bar 100komada

6jkpas.jpg

2d9v3o0.jpg

2nqweg7.jpg

Ja sam opsednuta minđušama... To sam već i spominjala ranije. Imam ih baš dosta, a eto, nikada ih nisam uslikala i postavila ovde. Dosta toga sam i poklonila, jer se ukus vremenom menja... pa zašto da stoje u kutiji kada nekoga mogu usrećiti.
U poslednje vreme sam dosta počela da trošim novac na male šnalice za kosu. Nisu to neke velike svote, ali čim ugledam neke simpatične ne prođem bez makar dve nove... :)

Neznam da li je dozvoljeno, ali evo moj omiljeni pištolj Lignose 2A, pištolj za jednoruke. Pištolj ima zanimljivu povijest.

i jedna od mojih omiljenih ručnih svjetiljki Ritex Germany typ 29119020, nevjerojatne snage i male potrošnje, sa jednom ledicom veličine zrna pšenice sa SOS signalom

svet 1143.jpgsvet 1146.jpgsvet 1147.jpgsvet 1148.jpg

Last edited by a moderator:
Nokru, s obzirom da izbegavamo komunikaciju na temu oružja tvoje slike iz posta iznad su obrisane. Bez ikakve uvrede, ali volela bih da te teme na forumu zaobilazimo. Veliki pozz i hvala na razumevanju!

Evo još neke od mojih brojnih baterijskih svjetiljki
1 (1).jpg1 (2).jpg1 (3).jpg1 (4).jpg1 (5).jpg1 (6).jpg

i neki od mojih dvogleda od kojih se ne odvajam
1 (1).jpg1 (2).jpg1 (3).jpg1 (4).jpg1 (5).jpg1 (6).jpg1 (7).jpg1 (8).jpg

mala led svjetiljka ansmann x 2 led

DSCN4735.jpgDSCN4738.jpg

i usa army period vietnamskog rata

DSCN4733.jpgDSCN4734.jpgDSCN4732.jpg

mali džepni swiss wenger, vojni, višenamjenski iz perioda 1939-1943, nož je nos

DSCN4744.jpgDSCN4746.jpgDSCN4741.jpg

Dragi ljubitelji i prijatelji, voleo bih da i ja sa vama podelim svoje hobije, jer su satovi, pored moje porodice, već ljubav (da ne kažem opsesija). U mom slučaju, to su penkala, upaljači i pištolji. Samo bih, kada su pištolji u pitanju napomenuo da sam pacifista i da imam isključivo kolekcionarske primerke. Pa, za početak...

Montblanc Noblesse
IMG_2334.jpgIMG_2333.jpg

Caran d'Ashe ili jednostavno Karandaš
IMG_3823.jpgIMG_3824.jpg

Waterman

IMG_3825.jpgIMG_3826.jpg

i Walther PPK u društvu Dupont-a

XXX

Toliko od mene, za sada. Nadam se da ću uskoro biti u prilici da sa vama podelim još slika.

Nokru, vidim da imaš impozantnu kolekciju baterijskih lampi. I ja imam u planu da nabavim sebi neku dobru, kvalitetnu ali ne preglomaznu lampu pa te molim da mi predložih neki model, kao i gdje se mogu nabaviti. Ne bih nešto preskupo. Unaprijed hvala.
P.S. pitanje nije samo za Nokrua već za sve:D

Pozdrav Dukin, za početak mala 11,5 cm led lampa marke CREE LEDS, proizvod EU Poljska, 3x AAA, zum, sos, aluminijsko kućište, velike moći, mala potrošnja. Može se lako nabaviti po cijeni od 10-25 eura, ovisi koja si ruka. Malo para a svijetli do bola, odnosno Stambola.

Hvala Šmizli na brisanju fotografija oružja sa mog posta, bez obzira na pasiju ka tom vidu kolekcionarstva, mislim da ovde nije mesto tome. Ipak svi volimo neke lepe stvari koje proizvode lepe trenutke i lepa sećanja.

Back