Koje komplikacije treba da poseduje sat?

Re: Koje komplikacije treba da poseduje sat

mene bi zadovoljilo da imam sat,ono sto se nosi naruci i pokazuje vreme prvo to..pa posle bi ja razmisljao sta mu fali :)
jadan ja :(

Polako, sad nosis zuzu, stici ces jednog dana i do sata :)

Uuuu...kakvo uvlačenje her administratoru, još da mu pohvališ omiljene parfeme i pobeda :aetsch:

BackToTopic: Po meni što više to bolje, kad bi mogao neki perpetual calendar - minut repeater - tourbillon... :top:

Ma nisi bas shvatio, to ja hvalim i svog Damaska, koga nikako da prodam. Ali ako si primetio komplimenti su obostrani ;)

Moje misljenje na ovu temu je sledece:
1) Sekundara
2) Dan
3) Datum

Sto manje na satu,
Savrsen primer idealnog sata za mene
5026383013_fff6bef622.jpg
Nato narukvica evantualno :)

Sto bi neko rekao

"manje je vise"

Evo sta bi po meni bilo idealno:
1 Sekundara
2 Chronograph
3 Alarm
4 Datum (jos ako ima opciju vecitnog kalendara :)
5 Brojcanih svetlijih boja, i obavezno da sve bude vrlo citljivo na brojcaniku

za sada samo toliko!

Meni je najbitnije da pored sekundare ima i datum,sat bez datuma ne kupujem nikako... Chrono takodje volim na satu.

Svi moji satovi imaju chronograph koji mi na satu djeluje super pošto volim sportsku elehanciju. Kod mehaničkih satova možda najbitnija stvar (osim datuma) bi bio pokazivač rezerve snage, a na satu mi je super vidjeti moon phase aplikaciju, takvi satovi mi izgledaju kao prava umjetnička djela.

treba da posuduje jedino rezervu snage, ovo ostale je sve nepotrebno, po meni. datum znam bez sata, a stopericu ne koristim. najvise bi voleo da imam sat sa letecim tourbillonom

A koja je razlika izmedju letećeg i običnog turbilona?
Običan ne može da leti :lol:

Šalim se naravno, leteći tourbillon ima samo jedan oslonac i to najčešće u vidu centralne osovine koja se ne vidi od samog tourbillon mehanizma pa tako izgleda kao da on lebdi bez ikakvog oslonca.

Milane Zmaje, molim te reci mi kako se zove ovo remek delo ciju si sliku postavio, danima ne mogu da nadjem oznaku...

A pare sam pripremio...

Strasan je, pogotovo ova zmajeva verzija...

Nema sta, zmaj za zmaja... A mozda nekad bude i za mene, potpuno je u mom stilu :D. Osim cene, podrazumeva se :).

Opet ja sa vecitim offtopicom, ali sta bi bilo najslicnije (izgled, mehanizam) a da kosta malo (jos bolje, puno) manje...?

Back