MidnightRider
New member
Krunica na Citizenu stvarno bode oči, ali s obzirom na svoj položaj, zaista ne smeta prilikom nošenja. Meni to ne pravi toliki problem. Narukvica je onakva kakva se može oečikvati za cenu od 40ak hiljada dinara (koliko košta u Srbiji), odnosno ni drugi satovi tog cenovnog ranga nemaju nešto preterano kvalitetnu metalnu narukvicu. Nekako mi je ovaj model bolji na gumenoj narukvici.Oba sata mi se jako sviđaju. Ja generalno volim Laco kao proizvođača. I on mi je, između ova dva, verovatno lepši izbor kao kompletan paket.
Međutim, Citizen bih uzeo možda i pre, kada ne bi imao tako smešno veliku krunicu. Takođe, barem na slici, Citizen izgleda da ima, narukvicu slabog kvaliteta. Sve u svemu, ceo izgled sata mi je savrsen, ali ova krunica mi bode oči i ne mogu preko nje da predjem.![]()
Laco je kod mene stekao simpatije, posebno mi se sviđa to što se pridržavaju retro dizajna, koji je u određenoj meri prilagođen modernom dobu. Odlična im je i Flieger pro serija, kao i Navy serija. Za one kojima ne smeta Miyota unutar Nemca, tu je i Basic linija, gde bih posebno izdvojio Valenciu 39mm, prevashodno zbog samog dizajna sata (iako su im popularniji pilotski modeli Basic serije).

Svakako sam želeo da se počastim nečim, nevezano od Laco Scorpiona kojeg tek treba da vidim. Ipak je Laco ovde preko 3 puta skuplji model od Citizena. Baš sam se razmišljao između ove Valencie i Citizena, ali nešto ne volim da uzimam preko interneta, lepši je ugođaj uživo. Taman u Pragu ima nekoliko prodavaca, koji nude širok asortiman nemačkih satova, pa se mislim da ću pričekati prolećno putovanje.
PS: Za ljubitelje nemačkih proizvođača, nedavno je u Pragu bio festival mikrobrendova (iako ima učesnika koji možda prevazilaze ove okvire). Održava se već nekoliko godina zaredom. Nisam stigao da ga posetim, deluje kao baš zanimljiva manifestacija. Tu je između ostalih i Laco prezentovao svoje modele. Mogla su se sresti i još neka zanimljiva imena, poput Dekle, Arista, Hanharta, Stowe i niza drugih.