Koji diver?

Nisam ljubitelj plasticnog zaprecnog sklopa, bez obzira ne vecu rezervu snage, tako da bi Tissot eliminisao u startu (narocito po toj ceni). Isto vazi i za Certinu sa tim mehanizmom.
Sto se drugih opcija tice za 350-360 e na KP mozes kupiti Seiko Samuraja ili Kornjacu.
Steinhart sa klasicnom Etom je isto dobra opcija. Ako mozes naci polovnog i ocuvanog Suma to bi bila odlicna kupovina (6R15 je dobar mehanizam a zavrsna obrada na Sumo kucistu je bolja od svih satova pomenutih u ovoj temi ).
Ako je budzet oko 700 evra (tolika je cena pomenutog Tissota) onda bi moj predlog bio Seiko SPB079. Imas ga na KP za 700 evra (safir, DiaShield, 6r15).

Nije samo on matiran, i ostali su :)

Sent from my Nokia 6.1 using Tapatalk

Ovo je sat koji mi se trenutno svidja:
https://www.steinhartwatches.de/en/diver-watch/ocean-44-automatic-keramik.html
View attachment 142009
Hteo sam i ovu gumu odmah da uzmem
https://www.steinhartwatches.de/en/...traps/kautschukband-schwarz-fuer-ocean-2.html

Neznam sto nije izasla slika gore.
Ovaj mi se svidja sto je metal matiran a drugi Steinhart su polirani.
Seiko mi je odavno bas lep ali to staklo je minus a po nasim prodavnicama pokazali su mi Tisot i Certinu pa nisam imao bas nekog izbora.
Hteo sam neki letnji sat na gumi, imam Seika koji mi nije za plazu:
https://www.satoviberic.rs/proizvod/128344/ssa369j1-seiko-premier-automatic-muski-rucni-sat
View attachment 142010

Sad bi malo drugaciji, da bi kupio sat od 500e i vise moram da ga vidim, ima dosta lepih modela
al mozda uzivo drugacije izgledaju.
Ako ima neko iz Ns-a da ima bilo kog Steinhart-a i hoce da mi pokaze nek se javi. :)
Imam ja OMV.
Ako te zanima kako izgleda, kvalitet izrade i slicno mozemo popiti pice.

Sent from my SM-G390F using Tapatalk

Nisam ljubitelj plasticnog zaprecnog sklopa, bez obzira ne vecu rezervu snage, tako da bi Tissot eliminisao u startu (narocito po toj ceni). Isto vazi i za Certinu sa tim mehanizmom.
Sto se drugih opcija tice za 350-360 e na KP mozes kupiti Seiko Samuraja ili Kornjacu.
Steinhart sa klasicnom Etom je isto dobra opcija. Ako mozes naci polovnog i ocuvanog Suma to bi bila odlicna kupovina (6R15 je dobar mehanizam a zavrsna obrada na Sumo kucistu je bolja od svih satova pomenutih u ovoj temi ).
Ako je budzet oko 700 evra (tolika je cena pomenutog Tissota) onda bi moj predlog bio Seiko SPB079. Imas ga na KP za 700 evra (safir, DiaShield, 6r15).

Seiko su mi lepi satovi, onaj prvi Seiko bi uzeo ako bas nista drugo nenadjem.
Ali, sad su se pojavili novi momenti/modeli pa cu mozda neki drugi trenutno a kasnije se vratim ponovo na plavi. :)
S

Jos nisam porucio sat, cekam da prodju praznici pa da drugar ode preko.
I dok cekam poceo sam da se dvoumim od ova dva Steinhart-a:

OCEAN 44 automatic Keramik

2019_04_17_22_53_IMG_7146.JPG
OCEAN 1 BLACK Ceramic

ocean_one_black_keramik_2018_5__1.1545380206.jpg
Prvi 44 mi se vise svideo al sad sto ga vise gledam mislim da mu je bazel presirok a cifer mali,
kad bi ih video uzivo lako bi odlucio.
@don Alberto
Jel moze neki opis/razlike izmedju ova dva sata, posto ste izgleda imali oba,koji je delovao bolji?
Moze neki utisak i od ostalih vlasnika ovih satova?

44 je imao lepe detalje. Pregledan i izuzetan u svakom slučaju.
Drugi je bio lep na svoj način. Omaž Submarinera. Oba imaju isti mehanizam i kvalitet izrade. Razlika je samo koji ti se više sviđa.

Stigao je sat pre par dana, malo da ga nosim na metalu pa cu na gumi.

2019_05_20_23_13_IMG_7305.jpg

2019_05_25_00_30_IMG_7329.jpg

Hvala svima na pomoci za kupovinu prelepog sata.
(sledeci je neki pilotski :) )

Back