Koji je vaš omiljeni materijal za kućište sata?

Vladan-Stevanovic

Administrator
Staff member
Kao što naslov kaže, voleo bih da čujem vaše mišljenje, koji je po vama omiljeni materijal kućišta sata uključujući i tip površinskog tretmana (npr. DLC)?

Što se mene tiče to je Damasko čelik. Možda bih rekao da deli prvo mesto sa Cerataniumom od IWC-a, na osnovu prvog utiska jer sam IWC probao u radnji i ne posedujem ga (još uvek 😊).

Standarni čelik je na drugom mestu a titanijum bas i ne volim ali ne zbog grebanja već me nervira sto je lagan. Možda sam staromodan ali volim kada sat ima dobru težinu. 😉

Zlato… hmm… ne znam, nisam ga imao do sada ali mi jako privlači pažnju a plus je sto je teško. 👍🏻

Čelik. Sto kaze @Vladan-Stevanovic , nista lepše nego kad osetiš težinu sata. Trenutno oko 180 grama čelika na ruci, mada je daleko od (za mene) rekordnih 230 g, koliko je imao jedan Borealis sa metalnom narukvicom.
Nakon toga titanijum, prvenstveno zbog boje samog materijala, ali je minus težina i lako grebanje, koje ne može da se ispolira.

Čelik i za mene a razlog je isti - tezina.Kad smo kod tezine,cak sam jedno vreme merkao i tungsten kao materijal,bilo 2-3 modela ranije (mislim na one jeftinije a "sportskije" ,tipa Swiss Legend i slicni) ali nisam nasao odgovarajuci primerak.

Zlato bilo i ostalo broj jedan za mene, metal za svaki vremena, najbolji satovi se od zlata prave i najlepše je, sija lepo, izgleda lepo kad je brušeno.

Tito i najveće face sveta su nosili zlato samo.

Gesendet von meinem SM-A556B mit Tapatalk
Nisam ljubitelj zlata - osim kao hedging instrumenta 🤭 - ali moram da priznam da mi na satovima ovaj metal nikada nije smetao. Dapace, pojedini su ga brendovi tako dobro uklapali u svoja mala remek-djela urarstva, da me nikada nisu ostavili ravnodusnim.

Meni najdrazi, pak, bio je i ostao celik.

Malo sam razmišljao danas pa da dopunim

Čelik - najviše mi leži
Bronza - imao, ima mi miris pa mi čudno
Titanijum - čini mi se prelaganim ali mi se sviđa mnogo
Plastika npr gshock, imao nekoliko i verovatno još nekoliko. Može za mene
Zlato - nisam ljubitelj, meni ne leži
Nešto egzotičnije - nisam imao prilike da probam :)

Мени одговара титаниум+сафир. Не стежем наруквицу сата па када је сат лаган не скаче и не вуче.хуањеи.jpg

Back