don Alberto
Well-known member
- Reaction score
- 890
A lepo,lepo, jedno pitanje, rad sam znati da li na gornjem ekranu tj.displeju moze da stoji npr.koji je dan u nedelji a na donjem prikaz digitalnog vremena ili to moze samo na donjem po sopstvenom izboru?
Gore kaze u kojem modusu se momentalno nalazis ( ne u ocitim ), a na donjem je sam prikaz, recimo vremena, datuma, krono. To ti je tehnika iz 80hA lepo,lepo, jedno pitanje, rad sam znati da li na gornjem ekranu tj.displeju moze da stoji npr.koji je dan u nedelji a na donjem prikaz digitalnog vremena ili to moze samo na donjem po sopstvenom izboru?
Shvatam, pa to je vrh, jer sam ja najveci fan of the 80s,bas je extra sto je tako,sat je vrhunski i za sva vremena,nemoj ga nikad prodatiGore kaze u kojem modusu se momentalno nalazis ( ne u ocitim ), a na donjem je sam prikaz, recimo vremena, datuma, krono. To ti je tehnika iz 80h![]()
Pa da, u nekim krugovima je Rolex konfekcija...ja nisam u tim krugovima, nisam te "srece", ali nekako jednostavno ne osjetim bas nista kad ga stavim na zglob. Nula. Praznina. Pepsi mi izgleda djetinjasto, ko neki sat iz crtica...To, sto sam osjetio, kad sam stavio Aerospace na ruku, nisam osjetio najmanje 20 godina. Ko mali majmun kad dobije najvecu bananu. I to je jedino bitno, bas taj osjecaj. ( nadam se da razumijete sta pisem, srpski sam pokupio iz stripova u djetinstvu, serije Bolji život i par legendarnih filmova)
Evo, jos poslednja slika:
View attachment 161948
Mnogi, među njima i ja, vole da svoj nekakav lični napredak obeleže nekim "checkpointom". Da li je to sat, vozilo, još jedan stan, apartman negde, to već zavisi od afiniteta a i količine napretka izražene u jedinici strane valuteTesko je opisati moj odnos prema tom satu... Prije nego sam ga, prije nekih deset godina, konacno kupio, bio sam potpuno opsjednut tim satom — i to bas tim modelom.
Sama proces dolaska u posjed, sama kupovina, bili su pomalo komicni. Naime, kupio sam ga od rodjaka — inace, tada mnogo ozbiljnijeg kolekcionara od mene — koji mi je, kako zivi preko okeana, sat isprva, izmedju svojih posjeta, cak ostavio "na cuvanje", ne bi li mi dao vremena da budem sasvim nacisto s tim da li ga zelim, jer se, jelte, nije radilo o maloj cifri.
I sto je najcudnije, tokom cijelog tog "probnog" perioda, bukvalno sam se kleo u taj sat. Svidjao mi se — barem mi se tako cinilo — nosio sam ga, ne sumnjajuci ni najmanje u to sta cu u buducnosti osjecati. Tako i odlucih da ga kupim. (nekoliko forumasa iz "stare garde" mi je pomoglo da prelomim. Mislim da mi je jedino Mario rekao da mu njegova Daytona nije legla, a ja se pitao — kako?!... Sad razumijem)
Sad, da me neko pita kada je svo uzbudjenje splasnulo, ne bih znao reci, ali nakon odredjenog vremena, jednostavno, bas kako i ti rece, vise nista prema tom satu nisam osjecao.
A onda, kako to vec biva, kada nam nesto ne lezi, pocnemo mu nalaziti mane i gdje ih ima i gdje ih nema... Ali, kao sto rekoh, taj sat se pokazao kao prava mala investicija (na satove ne gledam kao na investicije, ali, kad je vec tu...) na duge staze, pa odlucih da ga ostavim na miru, u besprijekornom stanju u kakvom mi je dosao, pa cemo jednog dana vidjeti sta se biti.