Koji sat nosite danas? April 2016-April 2017.

Status
Not open for further replies.
QvJ0ZNK.jpg

3cc0441d6320d63b6b1bd98eb38786fc.jpg

Aquatimer Charles Darwin na dan kada nepismena gomila pokušava da ga ukine iz nastavnog programa za 8. razred osnovne škole.

To be an engineer is a state of mind. It cannot be neither learned nor forgotten.

Na vintage petak premijerno moj stari IWC iz vremena pre skraćenice. :-)

Samo da dodam, odneo sam 5 starih satova na servis/popravku. Marvin, Omikron, Kalos, Raketa i ovaj IWC (jedino VC nisam nosio jer znam da zahteva ozbiljniju intervenciju), za koji mi je ideja bila samo da ga majstor pogleda da vidim u kakvom je stanju. Ispostavilo se da je mehanizam perfektan i da zahteva samo servis koji je, kako piše negde unutra, poslednji put urađen 1965. Srce sata je kalibar C.89 u sjajnom stanju, cifer je, na žalost, propao, izgleda da je zaštitni lak oštećen i teško da može da se sredi bez zamene. Osim što je to veoma skupo, nekako mi ovako sat ima šmek i za sada ga neću dirati. Elem, sat radi odlično, odstupanja su mu do 5 sekundi što nije loše. Mnogo sam zadovoljan što je ovaj porodični mali biser ponovo u upotrebi. Jedino mu je remen skrnav, ali već imam ideju kako da ga "obučem" da još bolje pristaje i na veći zglob.

ef6e5365321bc8fcdea50435605ea371.jpg

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

Status
Not open for further replies.
Back