Da li ste se iakad zapitali: koji je najbolji posao na svetu?
Ako googlujete odgovor, na listi top 10 poslova spadaju testiranje luksuzinih kreveta, testiranje tobogana, igrica, vina i slatkisha.
Nije da se zzalim, ali neko naivan bi pomislio da i moj posao trebao da bude na toj listi. [Opis posla: nosac Rolex satova]
Ali pre nego sto pomislite da bi ovaj posao bio idealan za vas, imajte na umu sledece: kao sto covek mozze da pojede samo odredjenu kolicinu cokolade a de se ne razboli ili vina a da se ne opije, tako i nosenje Rolex satova nije ni malo lak posao.
Evo kako izgleda tipican naporan radni dan.
Ponedeljak, 12 Maj 2014.
08:02 Rolex Explorer I Prvi sat na ruci, lagan, ali mali. jedva sam izdrzzao 55 minuta nosenja.
09:01 Rolex Molgauss GV Malo komforniji, ali zelena boja bas i nije nesto. Fali mi datum.
10:08 Rolex Explorer II OK velicina i izgled, ima datum ali steta sto je bezel fiksiran. Druga vremenska zona podesena na Beograd, gde je sada ponoc.
11:09 Rolex Submariner Ovo je sad vec pravo mucenje: ko jos nosi ronilacki sat u kancelariji?? Valjda cu izdrzzati jos 45 minuta...
12:24 Rolex Datejust II Ok, cifer boje lavande se slazze uz kosulju. Malo seljacki, ali sta da se radi.
13:41 Rolex Datejust, 18K rose gold/steel Sva sreca, pauza za rucak. Nosim ga u KFC, tu me niko nece pitati koliko je sati, da se ne sramotim.
14:18. Rolex Daytona Konacno nesto sto izgleda malo pristojinje. Velicina je ok. Nerivra me sto su pusheri na zavrtanje. I nema datum! Srecom, imam iPhone.
15:08. Rolex Daytona, 18K. Volim ovaj cifer, ali sat mi lomi ruku od tezzine, ostar bol u ramenu.
16:03 Rolex Deep Sea Vreme je da trzzim povisicu! Ovaj MONSTER nosim sa poslednjim atomima snage, a do kraja radnog vremena jos dva sata...
17:11 Rolex vintage Datejust Ref 1625. S obzirom na otezzane uslove rada, dozvoljeno mi je da dan zavrsim sa satom na koznom kaisu.
Stisnutih zuba, izdrzzavam jos jedan naporan dan...