Koji sat nosite danas?

Status
Not open for further replies.
D1d cudo ti da kupis eternu odkud to.prelep sat mnogo mi se svidja.

RW je bas mocan extra je sat.

Last edited by a moderator:
moram malo da branim druga clana naseg foruma koji je oprezan kad je petak 13. - ti
u pitanju.

ja u to oko petka 13. - tog nikako nisam verovao, dok se nesto cudno nije desilo, pa sam
cudom ostao ziv. zamisli, bio je petak 13. - ti.
posto nikako da provalim da li sam imao srece vise nego pameti, ili je to bio klasican baxuz
sa , za dlaku, smrtnim posledicama, takticki sam resio da sve svoje aktivnosti kada je baxuzni
petak svodim na minimum. kolateralna steta je i izbegavanje svega sa brojem 13, za svaki slucaj.

sat koji je lepo uslikao backarelli, a isti ima i pugo, je sat na koji sam otkinuo na prvi pogled.
ne bih drugi put razmislio a vec bih ga placao u merkatoru, ali taj fenomenalni seiko ima oznaku
sa 13 za srpsko trziste.

... eto, ispovedio sam se, svako dalje zezanje na ovu temu po meni je dozvoljeno, a drug clan foruma
popovac i ja cemo izgleda iz predostroznosti da ostanemo trinaestofobicni... za svaki slucaj.

Ja odoh malo napolje... Na ruci Casio, slaže se sa garderobom i nekako mi prija za ovaj odlazak...:) IMAG0694.jpg

Attachments

• P4110004 - kopija.jpg
    P4110004 - kopija.jpg
    219.8 KB · Views: 160
Casio izgleda bruka dobro sa tom plavom bojom na ciferu i koroni. :thumbsup:
Inace, Casio je odlican jer moze i za izlazak, a moze i za plug :lol:

Jel na kraju ipak bilo pleksi staklo? Ako nije pleksi, kako si ga ispolirao kod kuće? To bi pola foruma volelo da zna.

Ja bih rekao da ovo cudo zavrsava posao. 200-1.15.jpg

Oko 3000d kostaju Womax i slicni kinezi. Planiram da kupim jedan komad cim skinem gips i da proverim sta se moze uciniti :D

SDC12213.jpg
Jel na kraju ipak bilo pleksi staklo? Ako nije pleksi, kako si ga ispolirao kod kuće? To bi pola foruma volelo da zna.

nije pleksi uvecaj sliku pa ces videti da je jos matirano ,uzeo sam smirglu i smirglao staklo,pa stavio Brasso pa polirao sa
bormasinom imam jedu specijalnu polirku sa mnogo krpica

Last edited:
Nemoguce je ispolirati pravo staklo a da bude skroz prozirno i bez ogrebotina u kucnoj radinosti,znam iz iskustva pokusavao sam na sve nacine,ne moze ni svaki casovnicar to uraditi vec samo onaj koji ima narocitu masinu za te stvari...

Dok se pleksi moze lako polirati i ispadne kao nov uz pomoc najfinije smirglice i obicne paste za zube

Hvala BT. Reci mi još samo jesi li skidao staklo ili je ostalo na kućištu?

staklo je ostalo na kuciste samo sam skinuo bazel ja cu jos to smirglati hocu da pobijem
Nikolovu teoriju nego onaj prsten oko cifera me nervira negde je ispala ona crna boja mislim se dali da ih skinem ili ostavim tako;)

Da, tek sada vidim da je staklo i dalje malo matirano, što se sasvim uklapa sa Nikolinom porukom. Ako već časovničari u Skoplju to ne rade, pitaj kod nekog optičara, možda će moći da ga ispolira.

Prsten nemoj da diraš, jer sat je autentičan takav kakav jeste, a mala oštećenja nekada mogu dati i šmek starine. Naravno, ako nešto radiš na satu, skini prsten tokom rada, pa ga posle vrati.

Status
Not open for further replies.
Back