Kozni kaisevi za satove

Mozda malo glup odgovor, ali.... aliexpress.
Najjeftinija opcija definitivno, jedino sto ces malo cekati dok stigne.

Može li neko da mi preporuči nekog pouzdanog prodavca kaiševa sa Aliexpress-a, od koga je već naručivao? Ja sam naručio ovaj Kaiš.png

Tražim preporuku, iz nečjeg iskustva, jer znamo da često fotografije na aliexpress-u, koje su "eye cabdy" često ne odgovaraju stvarnom izgledu proizvoda.

Hteo bih nešto što ovako izgleda
Kaiš1.png

Ja bih ti preporučio da ih kompletno zaobiđeš. Sve prodavce kožnih jeftinih narukvica. Imao sam prilike da vidim presek i novih i isluženih narukvica sa aliexpress-a. Koža je samo na vrhu, i to je tanko kao papir. Ostatak je neka plava masa.

Sent from my Nokia 6.1 using Tapatalk

Ja sam uzimao par narukvica sa steinhart-ovog sajta, bile su dobre. Ali računaj da će izaći oko 40+ evra.

Uzimao sam i sa cheapestnatostrap, neke kvarsno ili kako se već piše. I neke kožne za 5-6. Nisu mi se svidele. Od njim mi se jedino nato/zulu sviđa.

Jesi pogledao po radnjama tipa Bomar/BPM/... Nekad i kod časovničara može da se nađe. One su obično od 1500 pa naviše.

Druga solucija je da ti neko napravi. One koje mogu da preporučim (ne znam da li još uvek i rade, poslednju sam uzeo pre godinu dana) Donkey straps, Pugo u Srbiji, Clover straps iz Hrvatske (njegove su mi se najviše sviđale).

Inače, vezano za narukvice sa alija, drugar kod koga sam i video, on nema problema sa time da mu narukvica strada za 4-5 meseci (nosi samo jedan sat tako da je narukvica stalno na ruci). On naruči 3-4 komada i menja kad se narukvica ofuca ili pokida. Kad sam ga ubeđivao da kupi ručno pravljenu prvo mi tražio šećera i vode kad je čuo cene :D

Juce uzeo u BPMu, odlicna je!
a7a8c3aa9c943eba470b8ae06e222997.jpg
760100e085a47645d7a4032db7024c03.jpg
78a2fb84b406297cc23ccf6c1718cf88.jpg
7739bbbec71c71105fdc5d76c937ba29.jpg

Sent from my SM-G960F using Tapatalk

Vidim da niko ne odgovara... no nema veze, ako jos nekog ovo interesuje zove se postavna koza, to je nesto sto sam nasao, pa ako nekom treba...
A da li neko od G-shock postovalaca zeli koznu narukvicu za svoj sat?

Nisam siguran da bi g shock išao na kožnu narukvicu :)

Dobro, dobro, meni se ne sviđa gshock na koži :)

A mislim i da je problem širina od samo 16mm za iglicu ako se ne koriste adapteri (za najveći broj modela)

Last edited:
Stari modeli DW002/3/4 i DW52xx su znali dolaziti na koza - canvas remenima. Novi GST isto. Cak ne izgleda lose. Naravno ima smisla ko kromirane felge od 28 na Land Roveru al ajd..

Trebaće ti adapteri. Kao što se vidi na drugoj slici, gshock iglice su veoma uzane, 16mm. Postoje i plastični adapteri, čak mislim da ih ima na KP, ali meni su se ovi metalni više svideli. Samo kucaj Jays and Kays metal adapter.

Na slikama je 8900 gshock, nosim ga na elastičnom paratrooper kaišu širine 22mm sa cheapestnatostraps.

Ovo su plastični, čak neki modeli 5600 dolaze sa njima a ne na običnom gshock kaišu, mislim da sam video na watch.rs
https://vario.sg/products/gshock-nato-adapter
7d26aac49ce1c068527691895a9f903c.jpg
42c0999b04126e3f707ef99fe7467d1d.jpg

Adapteri dosta dignu sat. Ja sam ih nosio na kockici ravno sat vremena i odustao. Kad su namontirani stoje ukoso na kucistu, doslovno sam mogao ugurati prst izmedju sata I zgloba. Ako imas manji zglob ok..

To sam video na kockici sa plastičnim adapterima. Baš izdignu, ali metalni na 8900 je drugačiji. Evo kako kod mene stoje, skoro da je ravno. I nisu fiksirani u jednom položaju kao plastični, na drugoj slici se vidi koliko mogu da se saviju

d865ee87d9a891034c99f074f0ab52bb.jpg
2176c9a80374be5caacb519bb9927849.jpg

Back