Glede ove stvari nisam ni tamo ni ovamo...Prosto ne znam kome se privoleti carstvu...Apsolutno razumem tihu, a sa druge strane... U stvari.... evo dok ovo pokusavam da napisem shvatam da nema druge strane... Ljudi iskoriscavaju zivotinje od kada su nastali kao vrsta. Uglavnom zbog toga sto njihove koze, kosti, meso, tetive, snagu nisu mogli zameniti necim drugim, medjutim, razvojem civilizacije smo stigli do nivoa kada u velikoj vecini slucajeva (ako ne i u svim), apsolutno mozemo zameniti bilo koji zivotinjski proizvod nekim vestackim. Proizvodimo vrlo kvalitetne vestacke materijale (mada, jos uvek im fali ''ono nesto'' da bi bili poput koze) Proizvodimo dovoljno biljne hrane, (Tu ima zackoljica. Sta se desava ukoliko otkrijemo da i biljke osecaju bol i pate.) a uskoro cemo u laboratoriji gajiti meso od maticnih celija. (Zapravo, vec se gaji, ali jos uvek proces nije dovoljno pouzdan i jeftin za komercijalizaciju). I pored svega, procice jos prilicno vremena dok se ustaljene navike ne promene i svest ne dodje do novog nivoa. Priznajem, licemer sam! I pored gorepomenutog shvatanja jedem meso i volim ga, volim kozne kaiseve i cipele. (OK, bunde od pravog krzna prezirem...). Znam da se na svest okoline moze uticati licnim primerom, podrzavam tihu u njegovim nastojanjima, ali sam nemam dovoljno odlucnosti da promenim svoje navike. Tim gore po mene, neko ne shvata pa mu nije uzeti za zlo, a ja, sa druge strane....