Kozni kaisevi za satove

Lepo i pedantno uradjeno! Kako si samo uspeo da ga tako precizno prostepas? Jel ti to izradjujes kaiseve po porudžbini ili je ovo samo jedan primerak za tebe?
Ovo sam i ja hteo da pitam. Stvarno vrhunski urađeno.

Još nešto bih da pitam ako vrednim drugarima "majstorima za kaiševe" nije teško da odgovore, a to su tri stvari:
- koju vrstu konca koriste i gde ga nabavljaju (pamučni, poliestar-najlon, voskirani i sl.),
- koji lepak koriste,
- koji edger (završni premaz za ivice koriste) i da li iste voskiraju radi trajnosti premaza?

Hvala.

Kure sve kaiseve koje sam uradio prosivao sam plastificiranim koncem ili kanapom za pecanje.Obradu ivica i voskiranje nisam radio tako da tu ti ne mogu pomoci.Inace rucno sam odradio sve osim jednoga(pomogao kolega sa masinskim stepom).Srecno i pokazi svoju rukotvorinu. P.S. Najbolje je da se obratis pravim majstorima ovog posla a to su Pugo i Diaboliq

Hvala svima ! Izrada narukvica je počela savim slučajno na molbu prijatelja da mu napravmi narukvicu jer se bavim izradom predmeta od kože. To me je zainteresovalo pa sam se usavršavao, tako da danas izrađujem
narukvice po porudžbini a i uslužno izrađujem narukvice za jednu renomiranu kuću satova.
Evo još nekih mojih radova.
Todu 04.jpgTodu 05.jpgTodu 06.jpgTodu 07.jpgTodu 08.jpg
Todu 09.jpgTodu 10.jpgTodu 11.jpgTodu 12.jpg
Todu 01.jpgTodu 02.jpgTodu 03.jpg

Evo da se prikljucim i ja. Kako nisam mogao da nadjem kais koji bi mi odgovarao satu, resio sam i ja da se oprobam u pravjenju kaiseva. Narucio sam sav potreban alat za obradu koze, nabavio gomilu koze i poceo sa pravljenjem. Evo i nekih primera.
CAM_0117.JPGCAM_0111.JPGCAM_0132.JPGCAM_0134.JPGCAM_0139.JPGCAM_0114.JPGCAM_0141.JPGCAM_0100.JPGCAM_0105.JPGCAM_0125.JPGCAM_0126.JPGCAM_0090 (2).JPGCAM_0093.JPGCAM_0094.JPGCAM_0144.JPGCAM_0149.JPGCAM_0154.JPG Kada sam pocinjao da ih pravim nisam ocekivao da ce biti toliko zahtevno napraviti kais.

Attachments

• CAM_0101.JPG
    CAM_0101.JPG
    310.3 KB · Views: 131
Hvala .

Komso, caura od lugera 9mm. Poceo sam tvoj
CAM_0163.JPG

Last edited by a moderator:
Back