1. Na amazon.com sam dosada imao nekoliko prilika da tako neki bas jeftin sat stavim u korpu pa mi kod chekouta izbaci obavestenje da im je zao, ali taj sat oni ne salju ovamo (u Madjarsku). Pokusam isti model po dosta skupljoj ceni - interesantno tada hoce da salju

2. ako ti i posalju troskovi slanja nece biti bas za zanemariti. amazon.com salje iz USA! To ako pise da je besplatna dostava, to uvek vazi samo za USA.
3. prosle godine porucio nesto, nabacili jos + neki porez (export tax)! Znaci ne da ti odbije PDV posto roba ide van iz drzave (kod njih valjda i nema PDV, skroz im je drugaciji sistem oporezivanja), nego ti jos nabaci trosak. Moram dodati da je bilo jos dva slucaja kada nisu obracunali export tax.
4. kod amazon.de ili amazon.co.uk takvih problema nisam imao, zapravo nikakvih problema nisam imao, sve mi uredno slali sa odbijenim PDV. Troskovi slanja podnosljivi. Doduse moram napomenuti da su to bile tranzakcije tipa iz EU u EU. Ne znam sta je situacija sa slanjem recimo u Srbiju.
Na kraju, ne bih rekao da bi trebalo sumnjati u originalnost roba na amazonu.
Ako imam mogucnost placam preko paypala, jer jeste da mi nabaci nesto oko 4% troskova, ali mi pruza zastitu kupca za slucaj da recimo roba ne stigne.