Kupovina prvog sata-pomoć

Dobro dosao na forum.

Ta Festina ima pvd premaz (crna boja) i zuckastu boju koja imitira roze zlato. Pvd premaz se vremenom relativno lako guli a moguce je da isto vazi i za ovu drugu boju.

Predlazem da pogledas sta nudi Casio Edifice. Za manje novca mozes kupiti nista losiji sat.

Last edited:
Hvala.

Obratio sam paznju na modele Casio Edfice, ali nažalost oni koji su mi se dopali imaju takođe prevelik prečnik za moju ruku.

Što se tiče pvd premaza, malo sam istraživao o njemu, navodno sloj ne može da se skine osim ako dođe do oštećenja sata, je l' si na to mislio možda?

Ne mora samo od fizickog ostecenja. Premaz moze i da se izlize. Sve zavisi ko radi, kojom tehnikom, koje komponente koristi... I to naravno i kosta da se uradi kako treba.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Physical_vapor_deposition

Kao sto na linku pise - mnostvo metoda...

Sto se tice festine, ja bih tipovao da ce se izlizati prilikom svakodnevnog nosenja.

Sent from my SM-A310F using Tapatalk

Mislim da je takva vrsta premaza na mom satu, neki od Diesel-a, isto crne boje. Moj sat nema oštećenja, ali su se neke od oštrijih ovica ogulile, samo što to nije mnogo primetno.

Šta mislite o ovom modelu Festine:

BPM - najveći izbor satova i nakita - BPM - prodaja satova i nakita - Special Edition Chrono Bike F20354/1

Da li je cena od 36.500 dinara prihvatljiva za takav sat?
Moj savet je da ne uzimaš "premazane" satove koji god da je proizvođaš pa nek je i sat od 3000 evra. Ako kupuješ prvi sat predlažem ti Casio Edifice. Moj prvi sat je bio Casio, najklasičniji model 50evra koštao, 8 godina je radio bez greške tek pre dva meseca mu je otišla baterija a koristio sam ga svakodnevno, prao ruke sa njim, plivao u bazenu i ništa, vrhčina marka. E sad, Citizen je nešto bolji i skuplji ali opet, razlika je u nijansama, uglavnom oba koriste isti kvarcni mehanizam tako da bi kod Citizena pored sata platio i ime. Još jedan savet, izbegavaj "fešn" satove poput Fossila, Guessa, Cavalia i ostalig gluposti jer po kvalitetu nisu ni blizu pravim proizvođačima poput Casia, Seika, Citizena, Nautice, Tissota, Vostoka, itd, a koštaju Boga oca.

Biću taj lik i rećiću ti da sa 36000 din već ulazimo u teritoriju Tissota (Ako pogledaš po sajtovima tipa KP naćićeš i jeftinije preko ovih švercera iz Mađarske) tako da bih ja za te novce gađao nešto drugo.

Možda nije toliko nakićen poput ove Festine ali izgleda premoćno i složićemo se da se ne može izrada ova dva brenda porediti. Ja imam dva V8 Tissota, veoma su understated a opet deluju jako dobro.

https://bomar.rs/tissot-v8-t1064173605100

Back