Kupovina satova preko Amazona

alonzo

New member
Pozdrav

Znam da ne volite otvaranje novih tema, ali nisam znao na koji topik da postavim par pitanja. :D

Kupujem stvari preko amazona i sada je dosao red i na sat. Posto ne znam koji je najbolji forum u Srbiji, vas sam prve pronasao, pa bih Vas zamolio da mi pomognete pri kupovini sata.

Kupio bih sat izmedju 500 i 1000$ i vec nekoliko dana citam o mnogim brandovima, ali one koje ja zelim - to cu moci tek za nekoliko godina...sada bih uzeo neki luksuzan sat.

JBW-Just Bling Men's JB-6234-F "Lynx" Black and White Diamond Ion Plated Mother-Of-Pearl Stainless Steel Watch: Watches: Amazon.com

Iskren da budem -> jurim sto skuplji sat, sa sto vecim popustom, pa sam naleteo na just bling...da li je ovo fake diamond ili ne?

Preporucite mi neke modele, slobodno mozete koristiti amazon...a ako imate bolja resenja -> tu sam.

Hvala unapred svima. Ima li neko Rolex da prodaje, nov naravno...do 1000$...ili Patek Philippe? :D

Samo da se razumemo radi daljih (eventualnih) saveta.Ovaj sat što si postavio-Tebi se to sviđa?
Mislim,da li je jedini kriterijum ''što veća vrednost za što manje pare'' ili je i izgled bitan?

Ma imas i VC i JLC za 1000$. :D Ali ako se doda jos jedna ili dve nule. :)
Pozdrav i dobro nam dosao na forum.
Mi smo verovatno najbolji forum o satovima na ovom prostoru.
Pre svega moram da te pitam jesi li svestan cinjenice da ces dati fine parice za sat a da ga prethodno neces videti uzivo? :)
A inace taj sat koji si naveo ja bih zaobisao i to u sirokom luku.

Pozdrav

Iskren da budem -> jurim sto skuplji sat, sa sto vecim popustom, pa sam naleteo na just bling...da li je ovo fake diamond ili ne?

Imam ja seiko, cenim ga 5000$, al evo dacu ga tebi za 150...

:banghead:

Moram da priznam da uopste ne kapiram sta si hteo reci ovim delom posta. Zbog cega juris, da bi mogao reci da sat kosta koliko kosta bez popusta, ili mislis da si tu razliku zaradio?

Ja bih za ovaj sa linka dao 577 dinara...ustvari ne bih, ne bih znao sta bih sa njim...

:rolleyes:Capture.JPGDaj bre, ovo je ozbiljan forum o satovima, ta ponuda je za "smešne oglase"....Nadam se da si mlad, pa ti je oprošteno....

Ma dobro ljudi o ukusima se ne raspravlja... Mislim da ovim postom koji je napisao, hoce da kaze da bi voleo da ulovi sat koji mnogo kosta bez obzira na marku, a da pritom dobije nenormalno dobar popust. Mozda su mu motivi da zaradi koji dinar.

Ja inace kupujem stvari preko amazona...tako da sam navikao da kupim - a ne vidim uzivo. :D

O satovima znam jako malo - zato sam i ovde, posto se vi razumete u sve to.

Imaš ovde na forumu teme tipa.preporuka za sat do xxx evra,pa pogledaj malo.
Niko ne prodaje nešto što vredi 1200 dolara za 200 dolara.
Kad vidiš takav oglas to obično znači da ta stvar ne vredi ni 150 dolara.

Nije tacno. Imas akcije, imas clearing na kraju godine ili u toku, sve zavisi od nove serije ili slicno.

Ovo se odnosi na sve, pa verovatno i na satove.

Trenutno je black friday u Usa, pa je sve na popustu...imao si tv od 42'' za 200 dolara...

Pa ovako -> jedan sat bih uzeo i prodao...a drugi bih uzeo za mene.
Napisite mi koji su dobri brandovi, pa cu pokusati da ih pronadjem preko amazona.

O satovima znam jako malo - zato sam i ovde, posto se vi razumete u sve to.

cekaj, cekaj... ako sam dobro razumeo, ti o satovima ne znas nista, ali bi da zaradis koju kintu ("sto skuplji sat sa vecim popustom, to veca zarada" fazon?) tako sto cemo ti mi reci koji sat da kupis da bi ga ti sto bolje preprodao?

Ako hoces skupe satove juri prave brendove Iwc, Rolex, Zenit, JLC..... batali stotine dijamanata za 500 dolara....I polako prelistaj forum, imas podforum za svajcarce oni su dosta skupi i kvalitetni pa ces naci nesto...

[TABLE="class: product"]
[TR]
[TD="class: priceBlockLabel, align: right"]List Price:[/TD]
[TD]$6,300.00[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: priceBlockLabelPrice, align: right"]Price:[/TD]
[TD]$577.50 FREE One-Day Shipping & Free Returns. Details[/TD]
[/TR]
[TR="class: youSavePriceRow"]
[TD="class: priceBlockLabel, align: right"]You Save:[/TD]
[TD="class: price"]$5,722.50 (91%)
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

Ovo pod hitno mora u smesne oglase:lol:

[ot]

a ja sam upravo kod doticnog proizvodjaca nasao jedan za onu temu o najruznijim satovima!

71loTHHd6YL._SL1000_.jpg

i ovaj je na popustu! :lol:

[TABLE="class: product"]
[TR]
[TD="class: priceBlockLabel, align: right"]List Price:[/TD]
[TD]$7,990.00[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: priceBlockLabelPrice, align: right"]Price:[/TD]
[TD]$445.50[/TD]
[/TR]
[TR="class: youSavePriceRow"]
[TD="class: priceBlockLabel, align: right"]You Save:[/TD]
[TD="class: price"]$7,544.50 (94%)[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[/TABLE]
[/ot]

Last edited:
Kod satova je to obično fora za uzimanje para, a 'brenovi' kod kojih se može dobiti popust od 70% su obično kineski satovi sa tzv. crne liste. U pitanju su prevaranti koji naprave neke nabudžene modele, pa ih prvo valjaju za 1000$, da bi onda supstili cenu na npr. 200-300$, iako njihove kante ne vrede ni 20$. Lakša varijanta ove prevare je da odmah počnu od nižih cena, ali navedu da je popust čak 70-80%, iako satovi nikada nisu toliko ni koštali.

Evo šta je o tome napisao Vladas:
Samo da objasnim ono sto je i jole777 vec pomenuo:
Mnoge firme sa crne liste drze jako visoke preporucene maloprodajne cene (cesto pominjane kao MSRP). Ali za razliku od zaista skupih brendova koji cenu spustaju 5, 10 ili 20% (retko nize, mada se naravno desava), ove firme spustaju cene za "neverovatnih" 70-80-90%. Najcesce su pravljeni u Kini, od najjeftinijih kineskih mehanizama, imena im cesto podsecaju na imena poznatih firmi, ali same te kompanije nemaju nikakvu istoriju iza sebe niti u proizvodnji koriste prestizne materijale, mehanizme ili tehnologije, da bi opravdali inicijalno visoku cenu.

Sto se tice zapada - verujem da ni tamo ne postoji zakon koji nekoj firmi zabranjuje da postavlja cene visoko (pa da iste "skupe" satove naknadno prodaje jeftino).

Takodje zelim da skrenem paznju da postoje firme koje "na prvu loptu" nisu poznate sirem auditorijumu, koje skupo prodaju svoje satove (doduse skoro ni cent ne skidaju cene, pa su opet rasprodati mesecima u napred), koje imaju cime da se podice. Takve su da spomenem samo neke: Sinn, Damasko, Arhimede, Stowa...

Ovu temu obavezno treba pročitati: http://www.svetsatova.com/forum/f128/crna-lista-proizvođč-satova-1107.html

Sa ogromnim popustima se mogu naći samo kante, a pravi satovi ne.

Pregledaj one brendove koje sam ti rekao , pa ako naletis na ovolike popuste javi :) I vi ne napadajte decka mozda voli dijamante:)

Inace,u USA su tenutno zaista ogromni popusti na sve i svasta zbog Dana zahvalnosti.
Edit:400-ti post. :D

Pregledaj one brendove koje sam ti rekao , pa ako naletis na ovolike popuste javi :) I vi ne napadajte decka mozda voli dijamante:)

Ne znam šta voli, ali naveo je da hoće da jedan kupi za sebe, a drugi da proda. Trgovina jeste legitimna aktivnost, pa sam zato i stavio link na onu temu o promocijama i akcijama ako nešto znači, jer ne umem da pomognem na drugi način. S druge strane, onoliki popust je siguran znak da je u pitanju običan lopovluk.

Back