Kutija za navijanje dva i vise automatska sata

Da ne otvaram novu temu, iskoristicu ovu.
Mesec dana posle narucivanja danas mi je iz US stigao watch winder;
Time Tutelary Single watch winder:

wj9gsg.jpg

2s6q99y.jpg

dz704i.jpg

34j6lao.jpg

Nije neki ekstra kvalitet, ali za 37 $ je odlicna-necujan motor, okrece 1 sat u jednu stranu, odmori 3 sata pa okrece u drugu stranu 1 sat.
Ima dosta prostora tako da mogu da se smeste i veliki satovi.
Stiglo je postom, platio sam samo 66 dinara carinski pregled.

Moj navijac je jutros ispustio dusu posle tacno 2 godine i 10 meseci neprekidnog rada.
Otvorio sam kutiju i video da je pukla gumica koja vodi od elektromotora i okrece postolje gde stoji sat.
Moram sutra da obidjem tv mehanicare, cenim da ce neka gumica za video glave ili za motore od kasetofona da odgovara.

S obzirom na cenu, winder ti se isplatio. A kada promenis gumicu, sigurno ce te posluziti jos. Dobro si se setio majstora, u pravu si, oni imaju toga sigurno.

PA da osvežim temu soory Jel kupovao neko u zadnje vreme, link možda neko? :)

Sent from my G3221 using Tapatalk

Na kraju se snašao I kupim korišćen Bon Mercato model GFP051T-0315 nov koliko sam uspeo da nadjem 430 EU košta uzeo ga za 175. E sad da li mi je potreban pa mislim da jeste pošto 3-4 sata manje više rotiram koristim za sad :) Pa u tom slučaju ja mislim ae korisno. A i zarazio sam se ovim "sportom" :-)
19d2a754f66d894fe4217335baf4fb2c.jpg
3bd79e6113fbf500f0d2277aa0606450.jpg
3dff6ee1fc5b77c54b1e2cc42f86fcd1.jpg
ce6fb588e474adc5b7fb21d7b872df4c.jpg

Ja sam moj navijač prestao da koristim. Imam 4 automatika i shvatio sam da mi je bolje da satove pustim da miruju.
Sat uzmem i nosim 10 dana, u tom periodu drugi miruju i samim tim dolazi manje do habanja. I umjesto da ih sva 4 nosim na servis svakih 5 godina ovako može razdoblje između servisa biti duže. Možda griješim ali vodio sam se logikom.

Znaci jedan sat nosis 10 Dana, 3 sata ti miruju 10 Dana. Kažeš da je bolje ako miruju. OK I to je jedna logika, verujem Znači pitanje je samo šta je bolje ako je u pokretu ili u mirovanju. Vidim da su podeljiva mišljenja I iskustva. Neko je za neko protiv. Ja se školujem još :)

Ja bih rekao mrtva trka. 1:1. Ako miruje sat manje se haba, tačno je, al opet s druge strane gledajući ulje gubi viskozitet posle određenog vremena, pa ga treba zameniti i samim tim servisirati sat. I jedan i drugi način je u neku ruku ispravan.

U svakom slucaju lepa je kutija,kvalitetna. Ja sam tu i bez navijanja drzao satove. Tek ponekad mi je ukljicena.

Послато са SM-N960F помоћу Тапатока

Back