Landeron 48

tolarbo

New member
Evo jednog starog mehanizma sa chronograph funkcijom. U pitanju je Landeron 48. Poseduje 17 rubina, 18000vph, 42h rezerve. Proizvodio se od '37 do '70. Ono sto ja mogu da dodam je da je ovo neverovatno tacan mehanizam. Evo fotografije uradjenje pre servisa. Slede i ostale nakon servisiranja.
Zahvaljujem se @HADZIDALIBORU koji mi je prepoznao mehazam i dao mi ove informacije

Attachments

• DSC_7805 (Large) (Small).JPG
    DSC_7805 (Large) (Small).JPG
    42.6 KB · Views: 175
Moram priznati da prvi put vidim LANDERON, lepo izgleda. Koja je velicina sata/mehanizma?

@HADZIDALIBORE, sat je vec sredjen i slede uskoro fotografije. A bice i kratki opis sata.
@d1d, velicina sata je 36mm mada ga nisam merio, ali provericu i to.

Lep je sat, zaista a sređen i ispoliran dobio je potpuno drugi izgled. Sad je skoro pa savršen, kažem skoro jer ne znam na koju narukvicu ga je tolarbo stavio. :)

Nasao sam narukcicu za njega, ali to cu morati da sacekam jer nemaju taj promer, imaju veci. Tako da ce mi naruciti adekvatnu ali se ceka.

Ne samo da izgleda nego je i neverovatno tacan. Odstupanje pre servisa je bilo 8s. Za tako stari mehanizam, ovo je vise nego sjajan rezultat. Evo nekoliko fotografija koje je majstor Simovic napravio dok je sat bio na servisu. Uzivajte.

Attachments

• 2DSCN7636.JPG
    2DSCN7636.JPG
    98.1 KB · Views: 121
  • 1DSCN7635.JPG
    1DSCN7635.JPG
    56.6 KB · Views: 144
  • 4DSCN7639.JPG
    4DSCN7639.JPG
    44.5 KB · Views: 142
  • 3DSCN7637.JPG
    3DSCN7637.JPG
    23.5 KB · Views: 132
Mehanizam izgleda vrlo zanimljivo i neverovatno dobro ocuvan. Mnogo mi se dopadaju ovi stari satovi sa chrono funkcijom.

Licka ga Simović,licka........čekam konačan rezultat na slikama!

Da odlicno je odradio Simovic posao. Evo konacan rezultat, pa prosudite sami. Po meni je ovo odlicno. Usput da zahvalim i Nikoli, jer sam zahvaljujuci njegovim fotografijama odlucio da odem kod Simovica.

Attachments

• 8IMG_0952.jpg
    8IMG_0952.jpg
    44.2 KB · Views: 161
  • 9IMG_0954.jpg
    9IMG_0954.jpg
    43.3 KB · Views: 143
  • 7IMG_0951.jpg
    7IMG_0951.jpg
    46.9 KB · Views: 143
  • 5IMG_0949.jpg
    5IMG_0949.jpg
    50.1 KB · Views: 139
Auuu, ne da ga je sredi nego nemam reči, a verujem da uživo ostavlja još bolji utisak...:D Svaka mu čast, a i tebi...:D

Na kakvu ćeš narukvicu da ga staviš?

Jeste odlicno je odragio posao. Narukvicu sam narucio, mada nisam bas sto posto zadovoljan. Kad vec pitas, moze slobodno neki predlog. Dobro mi dosao.

Ja bih čak i neku nato ili zulu stavio da mu da military look...:D Ili dobra braon koža, sa lepom kopčom...:D Ako naletim na netu na neku ja ću okačiti, mada ukusi su različiti...:D

Na ovaj sat samo neki gušter ili eventualno kroko... sad samo ostaje pitanje da li braon ili crna? :hmmmm:

Krsticu kakva zulu, ne ide nikako :) Nesto elegantnije, mnogo elegantnije.
Dragone i ja sam mislio nekog gustera i nasao sam braon, ali moze to i bolje, pa videcu..

Back