Lemania - sinonim za kvalitet

Svaka čast i veliko hvala za ovako sjajan tekst!

U pravu je Hadzi, jes 5100 ružan, al teško je opisati koliko je lep njegov zvuk ;)

Hvala svima na lepim rečima. Zadovoljstvo je moje. Lepo je videti da se trud ceni.

Zaboravio sam da napomenem da su fotografije preuzete!

Da imaju priliku pročitati tvoje tekstove i videti sa kakvom posvećenošću ih pišeš, mnogi bi ti dali satove da ih lično uslikaš i predstaviš!

Ja ih čitam isključivo noću, u tišini, kada svi moji spavaju i kad ugasim mobilni, jer neću da mi neko ili nešto poremeti ugođaj.

Last edited:
Video sam ovu temu jos pre neki dan, ali nisam hteo da je citam dok ne pozavrsavam neke silne obaveze, pa da mogu na miru i sa uzivanjem da je procitam, jer sam znao da ce biti super s obzirom da je Skydrummer pisao. Svaka cast.

Što se ovdje ima kazat nego :congrats:
Kad vidim ovako lijep i potpun tekst odmah mi pada na pamet čega da se ja uhvatim pisat.
Inače i sam volim vojne satove,imam čak i dvije štoperice podmorničarske samo jedna je Precista,druga CWC al mehanizmi kao i cifer i funkcija štoperice su isti.

Lemania 5100 :thumbup:

Vrlo dobar post, dobro učinio! Ovdje su neke od mina, neki nisu na popisu, jedan ili dva su:

Omega 376.0822

376.0822b.jpg

Lorenz Chrono Sub
lorenzb.jpg

Tutima Commando II "ZUZ"
zuz+dial.jpg

Heuer Carrera
523+strap2.jpg

Heuer 510.501
h8tf6Lra.jpg

Sinn 156 (1st series) & EZM1

156+sinn+pair.jpg

Tissot Navigator (Lemania 1343)

TO3.jpg

Lemania 5012 -
saaf4.jpg

Br1.jpg Br2.jpg

Šta ova nesreća od brenda radi u ovoj temi!?!
Polako... Sky, čestitam, i pre i posle svega. Viljem Tel ne bi bolje pogodio. Temu, metu... isti đavo.
Mali neugledni Breil (ipak stilski dosledno odrađen) samo kao dopuna teme: kalibar 5200, navijač, dosta redak... sve važi kao i za 5100, pošto su isti.
Javlja se i u Pryngeps i Bucherer komadima a ima i neku podvarijantu, 5250 čini mi se.

Svaka cast na tekstu BRAVO !!!

Nemam reci ovo sto je SKY napisao je za svaku pohvalu, i sad mi je napravio problem trebao sam uzeti dava sata sa lemania mehanizmom ali se dugo neckam jer su oba dva pokvarena i sad sam u jos vecu nedoumicu kdali da ih uzmem ili ne, jer neznam stacu sa delovima odakle semogu nabaviti delovi !

Pišem ovaj post, samo da bi podsetio članove na ovu temu. Možda je neko prevideo, a voleo bi da pročita.
Zajsta sjajan tekst, propraćen fotografijama. Kao da čitam katalog...

Sky , hvala još jednom !

Nekoliko fotografija Lemania satova:
1.jpg
2.jpg
3 Lemania 5012.JPG
4 Lemania 5012 .,.JPG

Kao što se iz teksta moglo videti Lemania mehanizme ugrađivali su mnogi. Zahvaljujući Lemaniji mnogi su u ponudi imali kvalitetne hronografe koji danas privlače pažnju kolekcionara. Ovde će biti prikazano samo nekoliko takvih satova.
Lemania 1341
1 Lem. 1341.jpg
Lemania 1341
2 Tissot lem.1341.jpg
Lemania 872
3 Tissot Lemania 872.jpg
Lemania 872
4 Lem. 872.jpg
Lemania 1343
5 Tissot Lemania 1343.jpg
Lemania 1341 , 1343
6 Tissot Lemania 1341 i 1343.jpg
Lemania 1343
7  cal.1343.jpg

Lemania 5100
1Heuer Lemania 5100.jpg
2.jpg
3.jpg
4.jpg
Takođe Lemania 5100
5 Heuer 5100.JPG
6 Heuer Lem. 5100.jpg
7.jpg
8 HeuerCarreraBrochure.jpg
Heuer  Lem.5100..jpg

Tu su i Omege ( kao i mnogi drugi ).
3760822_11.jpg
DSC_5360.jpg
omega1-1.jpg

Jedna interesatna Lemania štoperica koja meri 2 sekunde i 99 stotih.
5.jpg
Još jedna interesantna.
8.jpg
Tu je i jedna sa mehanizmom 1131 .
6.jpg
7 Lemania cal.1131.jpg

Nekoliko fotografija službenih vojnih Lemania.
mwrcol1006.jpg
ytu.jpg

I za sam kraj par fotografija švedskih pilota sa satovima Lemania 1872-SWAF ( Swedish Air Force ). Teško je sa fotografija razaznati koji je sat ali kada se vide oznake na uniformama i avionu i kada se zna koji je tip aviona onda znate da su u pitanju švedski piloti ( takođe može se zaključiti po imenima pilota ) a oni su nosili sat Lemania 1872 .
Viggen Lemania ..jpg
ViggenLemania4.jpg

Sve fotografije su pozajmljene sa interneta.

Back