LONGINES LEGEND DIVER no date

Re: Longines Conquest Automatic Chronograph sat, L.667 - Valjoux7750

IMG_6181.jpgPozdrav svima. Prvi post na forumu, i malo da se pohvalim. Tri dana star :)

Dobro dosao na forum.
Cestitam ti na kupovini, izabrao si odlican sat:congrats:
postavi jos koju sliku kad budes imao vremena

Dobro nam došao, a za sat pohvale i čestitke :congrats:

Da ga dugo i u zdravlju nosiš :beer:

Hvala.
Ne znam puno o satovima, tek ulazim u ovaj svijet.
Ko dijete sam od oca dobio rusku Zariu (ne znam o njoj nista), izgubio je.
Poslije od babe i djeda dobio certinu, pokvarila mi se nekad davno.
Kasnije imao jeftine kvarc satove, casio, swach, espirit.
Sad konacno kupio prvi automatik.
Malo se po netu i kod casovnicara raspitivao, i rekose mi da je Longines poreg Tag Hauera trenutno "best value fot money".
Nasao ovaj, probao i to je to.
Inace rekose mi da je potraznja za ovim modelom dosta velika, i da se obicno ceka po 3-4 mjeseca.
Jel istina ili nije, ne znam.
Inace orginal je navodno napravljen 1962 u cast tome sto je Longines pomagao u obaranju rekorda u zaranjanju nekakve podmornice.
Evo i slike originala, i jos par slika ovog "mog".
Pored ove verzije koju sam ja kupio, napravili su i "zlatnu" koja je znatno skuplja.IMG_6171.jpgIMG_6173.jpgLongines71503.jpg

.... posto sam skupio za sada 9 remena za moj omiljeni sat evo kako sat izgleda na par varijanti remena ....

IMG_0667.jpgP6051841.jpgP6261823.jpgP6261885.jpgP9232506.jpgP9232503.jpgP6011646.jpgP6011647.jpgIMG_0315.jpgIMG_0307.jpgPA092552.JPGPA152592.JPGPA092566.jpgIMG_0371.jpgIMG_0466.jpgIMG_2206.jpgIMG_2207.jpgIMG_0766.jpgIMG_2369.jpgIMG_2082.jpgPA082549.jpgIMAG0031.jpgP6261841.jpg

Svaka cast,imamo slican ukus,crn cifer,pa jos Longines,ne razbijaj glavu koji mu kais lepse stoji. Ovakvom satu da stavis i okovratnik seoskog dzukca,mora lepo da mu stoji. Jednostavno sat zraci lepotom,pa jos crn cifer,uf ubode me u slabost moju....crni ciferi. Da ga nosis u zdravlju i praunuk da ga nasledi !!!!

Lijepe narukvice.
I ja imam isti sat, doduse, moj je verzija sa datumom, testiram preciznost, zadnjih desetak dana, svako jutro oko 7:30 ga provjeravam, sedam sekundi brza, kakva je situacija s tvojim?
Ja sam zadovoljan sa ovih 7 sekundi.

Da se pridruzim i ja cestitkama, ovaj Longines je prelep sat, a mislim i da je dobra kupovina. U zdravlju ga nosio!

Sat je fenomenalan i prelijep. Jedino mi se ne sviđa žuti kožni remen.:congrats:

E da, ali ko priča o remenu kad je sat fantazija!:)

Last edited by a moderator:
Cini mi se (ispravite me ako grijesim) da bi automtike, barem ovaj moj, trebalo jedan dan nositi, a drugi otavljati u stanju mirovanja :)
Tokom nosenja ubrza tih 5-7 sekundi, i onda tokom 24 sata "stojanja" uspori 4-5 sekundi.
Znaci dva automatika i savrsenstvo, za svaki drugi dan :D
A satovi skoro pa tacni :)
Meni je malo dosadno pa piskaram, ne zamjerite :)

Back