Longines vs Oris

18 : 1
Počasni za Oris u nadoknadi vremena. Zbog renomea marke, inače sat je odvratan. Sudija, sviraj kraj!

Ma nije to, nego iz inata, po tradiciji...
I šta fali skeleton satićima, evo ova Munjica, skoro pa ko Oris! ;)

molnia.jpg

Rezultat bi bio mnogo drugaciji da si uzeo sledeci Oris za poredjenje!Oris RAID Chronograph Limited Edition 67676034084LS.jpg Oris RAID Chronograph Limited Edition 67676034084LS

mozda se covek ipak samo salio da se dvoumi izmedju ova dva sata.

Ne šalim se samo imam jedan mali problem a to je da mi fali za longines još oko 1000 eura. Sada sam u dilemi dali pričekati i sakupiti još tih 1000 eura (moglo bi potrajati) ili kupiti tissot le locle chronograph odmah za koji imam novac a već ga duže vrijeme želim. ;)

Samo ti znaš šta ćeš da uradiš, ali evo šta bi ja uradio na tvom mestu. Kupio bi neki Seiko, Citzen, Orient, za 100-200€ i skupljao pare za Longi. Taman dok bi ih skupio novac, ovaj prvi sat bi se malo izanđo i onda bi mogao da ga nosiš kad ideš da trčiš, plivaš, kopaš, oreš, zidaš...a Longi bi bio za trenutke uživanja.

Samo ti znaš šta ćeš da uradiš, ali evo šta bi ja uradio na tvom mestu. Kupio bi neki Seiko, Citzen, Orient, za 100-200€ i skupljao pare za Longi. Taman dok bi ih skupio novac, ovaj prvi sat bi se malo izanđo i onda bi mogao da ga nosiš kad ideš da trčiš, plivaš, kopaš, oreš, zidaš...a Longi bi bio za trenutke uživanja.

He he slažem se sa tobom ali već posjedujem : sector 300, tissot v8, tissot prc200, orientcfm00003b, jacques lemans liverpool i neki fossil. Satove skupljam od 2006 i ovi svi su dobri za sve što si nabrojao. Sad sam odlučio da kupim neki malo bolji švicarski automatik pa tissot le locle chronograph mi se ćini najbolja opcija al kada vidim ovaj longines više se nesjećam kako tissot izgleda :) (ipak 2000 eura košta tu kod nas) pa će trebati dosta vremena proći da ga kupim ako se odlučim za longines.

Strpi se, sačekaj i kupi Longija, sat je prava klasika, izgleda prelepo sada i isto tako će biti atraktivan kroz 20-30-50 godina.
Taj Tissot mi je onako, ne baš nešto preterano atraktivan, ali to je samo moje mišljenje.

EDIT:

A šta misliš o Tissot Heritage 150 modelu? Meni je bombonica ... :man_in_love:

yb03192.jpgzifferblatt4ue.jpg

Last edited:
He he slažem se sa tobom ali već posjedujem : sector 300, tissot v8, tissot prc200, orientcfm00003b, jacques lemans liverpool i neki fossil. Satove skupljam od 2006 i ovi svi su dobri za sve što si nabrojao. .

E,sad lepo slikaj sve to pa podeli sa nama :)

Back