To što sat, koji je svakodnevno nošen nekoliko godina po rečima vlasnika, na sobnom svetlu i uz loš kvalitet fotografije deluje iznošeno je kao što reče Corsair, traženje dlake u jajetu. Možda su neki segmenti "iznošenosti" u stvari otisci prstiju, masnoća, prljavština koju čovek nije obrisao pre slikanja sata?! Moje mišljenje je da sat odlično izgleda obzirom na starost, konstantnu upotrebu i činjenicu da je pvd. Sumnjam da bi drugi satovi bili u daleko boljem stanju od ovog.
Nighthawk koji se nalazi na slici koju je b0le postavio je zaista u lošem stanju, priznajem. Mada se komentar ne odnosi toliko na sam čelik, koliko na kristal. Zaista mi nije jasno šta je čovek radio sa satom da je uspeo tako da ga urniše, dal je iskakao iz aviona u rulanju ili ga je gazio buldožerom, ali ono je tuga i gledati.

Ali verujem da takvu torturu ne bi preživeli ni satovi sa safirnim kristalom tvrdoće 9 i čelikom sa DLC slojem.
U svakom slučaju, ne navijam ni za citizen ni za Seiko, samo smatram da je citizen sat koji će moći u većem broju situacija da se koristi i da je sveukupno, za nijansu kvalitetniji. A kao što i rekoh, OBA sata su kvalitetna iako su potpuna suprotnost.
bOle, da li će ovo biti tvoj prvi sat ili već imaš neki?
Tebi se evidentno više sviđa Seiko Monster ali te od kupovine odvraća činjenica da je brojčanik narandžaste boje. Predlog koji će ti rešiti sve probleme,
SKX779k... sa besplatnom dostavom izaći će te koji € preko 200 al ćeš bar uživati u njemu jer će to upravo biti sat koji želiš. Mislim da ti je to najbolje rešenje a ukoliko ti se Monster svidi, kasnije uvek možeš da dokupiš i narandžasti, neće škoditi!
Pozdrav