Manbushijie - iskustva i kvalitet satova

Sat bi trebalo da izgleda priblizno ovom,

Seagull Moon Phase - a set on Flickr

mada je samo kuciste manje vise sigurno, kao i mehanizam (koji je s obzirom na svoju klasu , sigurno bolje zavrsne obrade od "no name" mehanizama u homage modelima). Dalje, ne bih poredio Sea-gull sa tamo nekim manufakturama, a i cena postojeceg modela, na osnovu kojeg se radi ovaj WUS LE je 350$

http://usseagull.com/EnProductShow.asp?ClassID=73&ID=116

I kao sto rece dragon:

Koliko god sat bio LE i koliko god se radio u saradnji sa jednim od najposećenijih foruma

Inace me ne privlaci kineska roba, ali ako bih kupio kineski sat, onda bih makar trazio koliko toliko odgovarajucu QC, a mislim da citat iznad govori u prilog istoj, a i da LE WUS sat vredi 120$ + postarina

Last edited:
Kad me već citiraš nemoj da vadiš delove koji tebi odgovaraju nego me citiraj u potpunosti...
dragon said:
Koliko god sat bio LE i koliko god se radio u saradnji sa jednim od najposećenijih foruma, za 120 dolara ne može da se dobije znatno bolji kvalitet od onoga što nude Getat ili Manbushije.

Nema potrebe da porediš Sea-Gull sa "tamo nekim manufakturama" jer tamo neki entuzijasti koriste ili mehanizme istog tog proizvođača ili mehanizme istog kvaliteta koje ćeš dobiti kod tog Sea-Gulla pa je samim tim potpuno nebitno da li je sat hommage modelu koji košta 350 dolara ili 35000 dolara a kada se uzme u obzir i činjenica da će gotovo svi elementi sata koji pravite biti skinuti sa police, sa iste te police sa koje se snadbevaju i mnogi drugi proizvođači, nema tu govora o nekoj kvalitetnijoj izradi ili daleko boljoj kontroli kvaliteta.

Čak bih pre rekao da je kvalitet kućišta koji predstavlja hommage Panerai modelima verovatno na neznatno višem nivou od onog koji ćete vi dobiti kod sata koji sklapate.

Ma nije ni bitno šta ja mislim, besmisleno je voditi raspravu o kvalitetu kineskih satova i mehanizama kada je sve to isto ili slično, pogotovo kada je razlika 20 dolara. Neću da trošim vreme i živce. :)

Pozdrav

Ma bre covece, ili zmaju ili sta vec, kod manbushija i ostalih moze da bude sea-gull mehanizam , a moz' da bude i neki bzvz, dalje ovaj st25 koji se ugradjuje u moonphase, je posle tourbillon mehanizama, vrh ponude sea-gulla, baziran na eta 2892 elabore mehanizmu, dok se u ove homage ugradjuju slabiji mehanizmi i losije zavrsne obrade (sea-gull za svoje satove probere, a onda ovima ostatak proda "na kilo".)

I da se razumemo, ne mislim da je ovaj WUS LE ne znam kakva kupovina, ali mislim da je projekat zanimljiv i da je pravo mesto za kupovinu kineskog sata.

ps
citirao sam ono sto mislim da je bitno za moje dalje izlaganje.

Pravo vreme za kupovinu jeftinog kineza!
Code:
[URL="http://manbushijie.com/products-17.html"]Parnis Marina Militare watch[/URL]

Ovaj za 50$ je vec na novogodisnjem popustu ( postarina ulkljucena i nema jeftine narukvice) i nece ici nize.
Sav popust koji moze da se dobije ( na druge modele) je u postarini, jer kada se ulogujes vec imas pristup cenama na veliko!

-bilo bi super, da se kolega bozicko javio, da li mu je uopšte stigao sat... i ako jeste, kakvi su utisci.

EDIT: možda je i čovek to negde rekao (predstavio) ,ali ja ne mogu naći...

Biraj airmail - to je regularna posta.
A za placanje - koliko vidim western union ti je jedina opcija

kontaktiraj ih za ovo 3. We prefer T/T(Telegraphic Transfer)via bank,for our bank account information,please contact us.

mozda je to iz banke u banku. Ako jeste, taj trosak je izmedju 1000 i 2500 dinara zavisno od banke. Pa sracunaj dal ti vise odgovara WU ili to.

Registruj se i uloguj, imaces 30% popusta na one cene, za slucaj da nisi provalio.

p.s. Samo da pojasnim, nisam od njih nista narucivao, ali iskustva sa drugih sajtova mi govore da bi ovo gore navedeno trebalo da bude tacno.

Hvala na odgovoru, a i jedan clan foruma mi je poslao poruku i sve mi detaljno objasnio. Nadam se da cu i na proci bez carine i poreza, nadam se da nije neophodno da kontaktiram prodavca da stavlja neka posebna obezezja na paket?

Ne mogu da posaljem pare iz Srbije preko Westerna, mogu samo da se primim pare. Neko drugo resenje?

Guglao sam još malo... Sudeći po informacijama sa Intesinog sajta, za wire transfer je neophodna nostro doznaka, čija se cena može videti i u cenovniku koji sam okačio gore, kao i npr. na uporednoj listi sa kamatice. Ispostavlja se da je trošak minimalno 400 din (odnosno 0,6% od iznosa), tj. da je trošak 400 din sve do sume od 66.666,67 dinara?

[edit] uviđam da smo se malo više raspisali oko "nekartičnog" plaćanja ka inostranstvu, možda je to zrelo za novu temu?

U posti moze ali samo dinarske uplate, ne mogu da uplatim dolare, pa ne znam da li mogu tako, ipak prodavac mora dizati dolare tamo.

Ne mogu da posaljem pare iz Srbije preko Westerna, mogu samo da se primim pare. Neko drugo resenje?

Kako ne moze, moze se slati. Ti samo pitaj narodski koliko treba dinara da posaljes da bi onaj tamo podigao toliko dolara. I istog trenutka ce ti obracunati i njihovu proviziju, koja nije mala, i kurs, i dobices tacan iznos. da, ti uplacujes dinare, a on podize u svojoj valuti

Tako uplatih prošle godine letovanje u Grčkoj. Bukvalno ovako, kako reče 23jewels... posle uplate, dobiješ nalog kao potvrdu o uplati. Baš ću da probam da nadjem, tu mi je negde...

Probacu sutra ponovo. U komercionalnoj ne moze uopste da se uplacuje vec samo da se prima, dok u posti mogu samo da se uplate dinari. Nadam se da moze tako da ja uplatim din a tamo neka dizu dolare. E sad, nadam se da ce mi ovde reci dobru sumu dinara da uplatim da nebi bilo problema. Kako sam se prevario, pre toga sam kupio dolare sad moram da ih prodam :D

Back