Marinela

Da se ukljucim u temu i iznesen moje iskustvo. Mnogi modeli Longinesa ne opravdavaju svoju cijenu. Polovni gube na vrijednosti jako brzo. Tag Heuer je negdje u istoj situaciji sa polovnim satovima, sa tom razlikom da su kvalitetniji.
Mislim da dobro očuvan polovan sat može biti ponekad bolja investicija od novog. Već je izgubio na vrijednosti i neće imati većih promjena vrijednosti kao sto je slučaj sa novim satovima ( postoje izuzetci kao sto je Rolex itd).
Takodjer ima i licni utisak i nešto sto nas vuče kod nekog sata. Nije sve u vrijednosti i kvalitetu.
Pozdrav

Kupio sam 2 nova Longinesa i ne razmišljam o daljoj prodaji i cijeni kao polovnom. Nisam ni jednom pomislio da bih mogao kupiti polovan sat, sat koji je vec neko nosio...

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Legitiman pristup, kupovina novih satova. Podrzavam, svako ima svoj pristup. Licno mislim da ovaj Longines kosta previse, poredeci cenu i ono sto se dobija za to. Nevezano za brend, mislim da je to trenutna tendencija u casovnicarskoj industriji - eksploatacija stare slave sa profitom kao osnovnim ciljem.

Netačno je jedno i drugo, ali du stvar dogovora na globalnom nivou. Zamisli kakva bi zbrka bila kad bi u svakaj tački na zemlji 12h bilo kad je sunce u zenitu.
Sad da iskomplikujem stvar do kraja pa kažem da se Balkan pomjerio makar 1cm u zadnje 10god u odnosu na centar evrope, što znači da se vrijeme zenita pomkera i na godišnjem nivou. Rotacija zemlje takođe mijenja brzinu i putanju, eto ljepote.
Zaključak- dogovori se neko da je sad 12h i to nam je dovoljno :)

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Ima ljudi kojima je dovoljno dan/dva da se prešaltaju, al mene urniše i treba mi više vremena za navikavanja.

Ja se obično budim, sam, bez alarma oko 6, često i ranijem. Jutros - pre 5 po novom. I trebaće mi da dobacim do 6 jedno dve nedelje min.

A inače vrlo malo spavam, možda 5 sati max.

Što se mene tiče nek bude koja god, samo da se ne menja više :)

Sent from my Nokia 6.1 using Tapatalk

mene deca jutros u 7,tj. u 6 probudila i nikako nisam od tad spavala, a inače baš volim da spavam.
još sam juče uveče bila srećna što ću spavati sat više.
jbg!

Last edited:
Ima ljudi kojima je dovoljno dan/dva da se prešaltaju, al mene urniše i treba mi više vremena za navikavanja.

Ja se obično budim, sam, bez alarma oko 6, često i ranijem. Jutros - pre 5 po novom. I trebaće mi da dobacim do 6 jedno dve nedelje min.

A inače vrlo malo spavam, možda 5 sati max.

Što se mene tiče nek bude koja god, samo da se ne menja više :)

Znači nisam ja jedini vampir na forumu.
I ja spavam vrlo malo i rano se budim.
Za razliku od tebe ja nemam problema sa navikavanjem.

Što sam stariji sve je gore :). Sve kraće spavam. Kad odem u penziju verovatno ću biti onaj prvi glasač što pečati kutiju :)

Mislim da ti pitanje nije bas na mestu, sta konkretno te interesuje, koji model tacno....

Doxa je sirok pojam, ima od penzionerskih sto su nasi starci dobijali za 10 godina rada, do skupih ronilackih modela i limitiranih izdanja.

Back