Marinela

K'o što kolega reče... A sad i ja odo da vidim šta je još sniženo :D

Sent from my Nokia 6.1 using Tapatalk

u njemu je Ronda 705.
kakav je taj mehanizam ?
...sori sto smaram oko mehanizma, trazila sam ga na guglu ali ga nisam nasla .

Sent from my iPhone using Tapatalk

iskreno ne.
ne volim boju crvenog zlata...a i nevezano za to, neuporedivo mi je lepsi victorinox!

-ovaj victorinox vec dugo gledam ali cena mu je bila prevelika !
-danas kad sam videla da je sa 70 spusten na 42 obradovala sam se kao malo dete !!!!

-skoro sam dobila onaj tissot sa belim kaišem, pa sam ubrzo posle toga kupila sama sebi onaj crni, isto tissot...
-sad sam se zalepila za victorinox.
-ako ovako nastavim, propašću načisto!!!!
- a tešim se time što je sat na popustu, ma nemam pojma

Sve što mi se sviđa izgleda nije na tom popustu za.crni petak

Sent from my Nokia 6.1 using Tapatalk

...zasto su victorinox satovi toliko skupi?

gledala sam i na stranim sajtovima, skupilji su i od tissota i od certine.

Victorinox je firma koja se prvenstveno bavi proizvodnjom nozeva, posebno vojnih, a proizvodnja satova je sekundarna. Satovi su kvalitetni, ali zbog velicine firme proces proizvodnje je skuplji. Certina i Tissot su deo Swatch grupe koja je najveci svetski proizvodjac satova i samim tim je sam proces proizvodnje jeftiniji sto utice i na cenu sata. Sa jedne strane mali proizvodjac, sa druge najveca svetska firma. Meni licno prva asocijacija na Victorinox je svajcarski vojni nozic, a ne sat.

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

Ima i još jedna bitna stavka, a to je da dobar trgovac/proizvođač prodaje svoj proizvod po ceni koja mu donosi maksimalan profit sve dok ima zainteresovanih kupaca. Kada niko ne bi kupovao iPhone, BMW ili Omegu po aktuelnim cenama, ovim proizvođačima bi ostala samo dva izbora:
a) niže cene
b) katanac

Ukratko, cene su im takve jer imaju dovoljno kupaca koji im obezbeđuju profit.

Back