Milan Zmaj - moji satovi

To je mehanizam, karakteristican za ovaj tip.

Medjutim, kako se javlja sa 17 rubina, bas kao sto pise i na ovom tvom satu, a ne, npr. 2209, sa 18 rubina koji mi je pao na pamet dok nisam vidio godnu, onda nisam ni obracao paznju na ove dole cifre, uzevsi cinjenicu da je unutra 2409, i da ovo mogu biti papiri od tvog sata.

Da to dam i mislio. Onda se i slažem sa Skyem da verovatno ovaj papir nije od ovog sata. Čudno mi bas jer je bio zajedno u kutijici sa satom. A nije kupljen već je dobijen sat

Nema mi logike nikakve..moraću to da istražim :)

Last edited by a moderator:
Taj Vostok nije problem identifikovati. Zabunu je uzrokovalo to što papiri nisu od tog sata i to što se pošlo od pretpostavke da je sat Amfibija ili možda Komandirski.
Dakle sat pripada tzv. dress satovima kakve je Vostok masovno proizvodio. Mehanizam je Vostok 2409. Po samom satu se vidi da nije Amfibija ili Komandirski a po papirima se vidi da oni nisu od konkretnog primerka ( referentni broj i serijski broj ). Kućište je hromirano, krunica neušrafljujuća, sekundara je gotovo sigurno od tog sata a ne od Amfibije ( mada istu kazaljku imaju i Amfibije ), sat je najverovatnije iz 80-tih godina. Po očuvanosti se vidi da je sat vrlo malo nošen.

PS- u ovom trenutku je na KP gotovo identičan sat.

Pozdrav Milane , ja sam novi clan (dosta sam bio gost na forumu :) ) i upravo gledam tvoju kolekciju :man_in_love: i mogu ti reci da je fantasticna ,jednog dana da ima pola od tvoje i bog da me vidi :thumbsup: ,svaka cast. ja licno obozavam navijace i automatike pa mi je to slaba tacka.

Pozdravljam novog člana ali ipak je neskromno pola kolekcije.Zmaju od tebe bih ona dva u kolekciju,znaš ti dobro koja.Pozz za novog člana i za Počasnog

Malo morskih

Attachments

• uploadfromtaptalk1436645015182.jpg
    uploadfromtaptalk1436645015182.jpg
    71.6 KB · Views: 225
  • uploadfromtaptalk1436645040242.jpg
    uploadfromtaptalk1436645040242.jpg
    58 KB · Views: 195
  • uploadfromtaptalk1436645055104.jpg
    uploadfromtaptalk1436645055104.jpg
    77.9 KB · Views: 196
Back